Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE / Regina Elisabeta a II-a are COVID-19

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă: Captură video - Royal Insider
Sursă: Captură video - Royal Insider
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a fost confirmată pozitivă la testul pentru COVID-19. 

UPDATE: Premierul britanic Boris Johnson i-a urat "însănătoşire rapidă" Reginei Elisabeta a II-a, depistată cu COVID-19 duminică, la vârsta de 95 de ani, relatează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

"Sunt sigur că vorbesc în numele tuturor urându-i Majestăţii Sale Regina o însănătoşire rapidă din COVID-19 şi o revenire rapidă la o sănătate vibrantă", a scris pe Twitter şeful guvernului conservator.

- ştirea iniţială - 

Conform Antena 3, regina ar avea simptome uşoare şi va continua să îşi îndeplinească datoriile, atât cât îi va permite izolarea. 

"Palatul Buckingjam confirmă că Majestatea Sa are COVID-19. Are doar simptomele unei răceli uşoare şi va continua să îşi îndeplinească o parte din îndatoriri. Va primi suport medical şi va respecta toate regulile în vigoare", a transmis Palatul, conform Daily Mail

Regina Elisabeta, în baston. ”Ei bine, după cum vezi, nu mă pot mișca”

Regina Elisabeta a Marii Britanii a spus miercuri în glumă unor secretari regali că nu se poate mișca prea bine, după ce și-a desfășurat primul angajament în persoană de când fiul ei, Prințul Charles, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, scrie Reuters. 

Charles, în vârstă de 73 de ani, moștenitorul tronului britanic, s-a retras săptămâna trecută dintr-un eveniment după ce a contractat coronavirus pentru a doua oară. 

Marți, regina a fost fotografiată ținând audiențe virtuale cu noii ambasadori din Estonia și Spania prin videoconferință, iar miercuri palatul a spus că i-a primit atât pe secretarii serviciilor de apărare care ieșeau, cât și pe cei veniți la Castelul Windsor.

”Sunt aici”, a spus regina, sprijinindu-se într-un baston, pe un ton jovial. 

Întrebată cum este, regina a răspuns: ”Ei bine, după cum vezi, nu mă pot mișca”. Ea a făcut un semn către picioarele ei înainte de a se apleca ușor înainte și a saluta secretarii cu o strângere de mână.

Prinţul Charles, confirmat pozitiv în urmă cu două săptămâni 

Prințul Charles a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și acum se află în autoizolare, a anunțat Clarence House.

„În această dimineață, Prințul de Wales a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și acum se autoizolează. Alteța Sa Regală este profund dezamăgită că nu va putea participa la evenimentele de astăzi din Winchester și va încerca să își reprogrameze vizita cât mai curând posibil", arată un tweet.

Este pentru a doua oară când prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a contractat coronavirusul.

CITEŞTE ŞI Camilla, ducesa de Cornwall, prima declaraţie despre faptul că va fi regină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel