Regele Mihai, fotografie istorică alături de Elisabeta a II-a. Imaginea spune totul despre relația pe care o aveau
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Regele Mihai
Regele Mihai
Ceremonia desfăşurată luni la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a s-a încheiat, după ce au fost păstrate două minute de reculegere şi a fost intonat imnul naţional 'God Save the King'.

Puțini știu că între Regele Mihai și Regina Elisabeta a II-a era o legătură cu adevărat specială. 

Rămâne în istorie fotografia de pe data de 18 mai 2012, când Regele Mihai a reprezentat România și Familia Regală la ceremoniile oficiale ale Jubileului celor 60 de ani de domnie ai Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Cei doi au stat unul lângă altul la eveniment. 

„Este un mare motiv de mândrie și de bucurie, văzând țara noastră atât de prețuită și respectată prin persoana Regelui nostru. Nici unul dintre participanții la ceremonii nu are o vechime mai mare decât Regele României în evenimentele oficiale găzduite de Marea Britanie în secolul al XX-lea. Majestatea Sa a fost prezent la Încoronarea Regelui George al VI-lea, la Catedrala Westminster, în anul 1937, în calitate de Principe Moștenitor și reprezentant al Regatului României”, spunea Familia Regală în 2012.

Prima vizită a unui monarh român în Marea Britanie a fost cea a Regelui Carol I, care a vizitat pe Regina Victoria, la Castelul Windsor, în anii 1890. Prima vizită de Stat a unui suveran român a avut loc în anul 1924, când Regele Ferdinand și Regina Maria au fost oaspeții Regelui George al V-lea și Regina Mary, la Palatul Buckingham.

VEZI AICI FOTOGRAFIA CU REGINA ELISABETA A II-A și REGELE MIHAI.

CITEȘTE ȘI: Regele Charles al III-lea sau Regele Carol al III-lea. Cum e corect în limba română

Cum spunem „corect” în limba română: Regele Charles al III-lea sau Regele Carol al III-lea?

Despre acest subiect s-a vorbit și la „Deferiți mass-media” cu Cozmin Gușă, Val Vâlcu și Bogdan Chirieac.

„Mă întreb dacă ar trebui să-i spunem Regele Charles al III-lea sau Regele Carol al III-lea când traducem în limba română. Chestiunea cu „Carol al III-lea se așează foarte bine. Corect, în limba română, este Carol al III-lea. În istoria noastră, se așează foarte bine Carol al III-lea, după Carol I și Carol al II-lea, cunoscând relația excepțională pe care o are Regele Regatului Unit cu România. Este o relație de suflet, fundamentală, de zeci de ani. Vine anual în România. Are și multe proprietăți în Transilvania”, a zis Bogdan Chirieac la DC News.

VEZI ȘI: Gușă a vorbit despre marea schimbare mondială după moartea Reginei Elisabeta a II-a 

Cozmin Gușă a vorbit despre marea schimbare mondială după moartea Reginei Elisabeta a II-a. 

„Este un moment foarte interesant, mai ales din punct de vedere geo-politic. De ce? Pentru că se schimbă stilul și viteza la Palatul Buckingham. Actual Rege Charles al III-lea este un om mult mai dedicat politicii, al jocurilor de putere și jocurilor financiare. Așadar, se schimbă viteza în mod evident. Prima dată veți vedea schimbări de atitudine în țările care se aflau sub coroana Reginei Elisabeta a II-a. Eu prevăd mare agitație din Canada, până în Noua Zeelandă și Australia, unde mișcările republicane sunt extrem de puternice, dar nu au avut adversarul potrivit. Regina Elisabeta a II-a nu se implica în politică. Acum totul se va schimba, deci vom asista la o mare, mare schimbare, în lunile următoare, privind relațiile Regelui Charles al III-lea cu liderii lumii”, a zis Cozmin Gușă în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel