"Regele Khoisan" din Africa de Sud a fost arestat după ce a crescut canabis lângă palatul prezidențial / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile sud-africane l-au arestat pe liderul comunității indigene Khoisan, după ce acesta a crescut canabis lângă palatul prezidențial.

Poliția sud-africană a descoperit mai multe plante de canabis crescute în apropierea biroului președintelui Cyril Ramaphosa din Pretoria. Acestea aparțineau unor membri din comunitatea indigenă Khoisan, dintre care unii au campat în zonă în ultimii trei ani

Liderul lor, care se numește Regele Khoisan, s-a agățat de o plantă mare de canabis în timp ce poliția încerca să-l aresteze.

„Poliția... ați declarat război”, l-a citat agenția de presă AFP.

"Am trăit aici în pace. Venim peste voi", a continuat el. Ulterior, a fost arestat.

Arestați pentru comercializare de canabis

El și câțiva colegi activiști au fost reținuți pentru „comercializare de dagga [canabis], plantare ilegală și cultivare de dagga, precum și pentru nepurtarea măștii în public atunci când un ofițer de poliție le-a ordonat să facă acest lucru”, se arată într-un comunicat pentru AFP.

În 2018, grupul și-a înființat tabăra pe spațiul verde din afara biroului președintelui, lângă o statuie uriașă a lui Nelson Mandela, pentru a milita pentru recunoașterea oficială a limbii lor.

Într-un interviu acordat site-ului de știri IOL, soția regelui Khoisan și-a exprimat furia față de incident.

„Sunt foarte, foarte supărată”, a spus regina Cynthia. „Președintele nu vrea să vină”, a spus aceasta . Ea a precizat site-ului IOL că indigenii Khoisan vor doar recunoaștere.

Oamenii au folosit plantele din motive medicale, cum ar fi cancerul și hipertensiunea arterială, a continuat ea. Canabisul fusese plantat într-o grădină de legume. Utilizarea personală a canabisului în locuri private a fost dezincriminată în Africa de Sud în 2018.

Khoisan sunt cei mai vechi locuitori ai Africii de Sud, dar acum reprezintă doar o mică minoritate în țară, scrie BBC.

Alpinistele Cholitas, indigene din Bolivia, au jucat fotbal la 5.890 metri altitudine

Celebrele alpiniste Cholitas au avut parte de o nouă aventură. Grupul de femei indigene din Bolivia a jucat de această dată un meci de fotbal la o altitudine de 5.890 metri pe un munte din apropierea Capitalei La Paz. Ca de obicei, acestea nu au renunţat la purtarea hainelor colorate tradiționale.

Îmbrăcate în echipament lor de alpinism, cele nouă Cholitas au urcat pe unul dintre cele mai frumoase vârfuri înzăpezite din La Paz și au jucat 20 de minute pe zăpadă. Povestea acestui grup de femei indigene a început în 2016, când au escaladat cu succes cel mai înalt vârf al Boliviei. 

Femeile aparțin tribului indigen Aymara, o populație care trăiește în Anzi. Ele şi-au propus să ajungă pe cele mai înalte 8 vârfuri muntoase din America de Sud, scrie Publika (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel