Data publicării:

Regele Charles va participa la Trooping the Colour. Sunt anunțate schimbări ale programului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @The Telegraph
FOTO: captura video YouTube @The Telegraph
Regele Charles va participa la cea de-a doua sa paradă ”Trooping the Colour”, ca monarh.

Regele Charles al III-lea va participa la ”Trooping the Colour” din 15 iunie,  în ciuda tratamentului împotriva cancerului, a confirmat Palatul Buckingham, scrie BBC.

La tradiționala paradă ziua simbolică de naștere a Suveranului, care în acest an este a doua pentru regele Charles, acesta va folosi o trăsură, în loc să călărească precum a făcut-o anul trecut.

Nu este clar dacă prințesa de Wales, Catherine, va fi prezentă la eveniment, având în vedere că aceasta continuă chimioterapia după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Palatul Buckingham nu a confirmat deocamdată ce membri ai familiei regale vor apărea la balcon pentru zborul Royal Air Force.

Regele Charles, revenire ușoară la îndatoririle publice

Regele Charles a revenit recent la îndatoririle publice, în timp ce încă primește tratament pentru o formă de cancer care nu a fost dezvăluită.

Acesta și-a întrerupt temporar majoritatea angajamentelor după ce a fost diagnosticat cu cancer, în februarie.

În ultima lună, de la revenirea în viața publică, regele Charles a avut o agendă încărcată cu angajamente.

De altfel, decizia premierului Rishi Sunak, luată săptămâna trecută, cu privire la convocarea alegerilor generale în vară, a amânat orice angajament ”care ar putea să distragă atenția de la campania electorală”.

”Trooping the Colurs”, de-a lungul timpului

Edward al VII-lea a ținut ”Trooping the Colour” în mai sau iunie, din cauza capriciilor vremii britanice (ziua sa de naștere fiind în noiembrie).

Din 1959, are loc de obicei într-o sâmbătă din luna iunie. Din 1979 până în 2017 a avut loc întotdeauna în sâmbăta de la 11 la 17 iunie. Cu toate acestea, în 2018 a avut loc pe 9 iunie, iar în 2019 pe 8 iunie. În 2020 și 2021, o ceremonie modificată a avut loc la Castelul Windsor, din cauza pandemiei COVID-19.

În 2022, ”Trooping the Colour” a avut loc într-o zi de joi, data de 2 iunie coincizând cu aniversarea încoronării reginei Elisabeta a II-a la 2 iunie 1953.

În 2023, prima paradă aniversară a regelui Chalers al III-lea în calitate de monarh a avut loc pe 17 iunie.

Citește și: Prioritatea nr. 1 a Prințesei Kate Middleton în timpul tratamentului pentru cancer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel