Data publicării:

Regele Charles, decizie neașteptată, în pofida diagnosticului de cancer

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook The Royal Family
Foto: Facebook The Royal Family

Regele Charles a luat o decizie neașteptată, în pofida diagnisticului de cancer.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va reveni la călătoriile regulate în străinătate anul viitor, a afirmat un oficial de la Palatul Buckingham. Decizia vine după pauza pe care monarhul a luat-o de la îndatoririle oficiale în urma diagnosticării sale cu cancer, informează Agerpres, citând The Guardian.

Astfel, Regele Charles al III-lea va călători în străinătate în timpul primăverii şi toamnei, perioadele tradiţionale pentru vizitele regale oficiale în străinătate. Totuși, există o condiție - medicii săi trebuie să aprobe aceste deplasări.

"Lucrăm în prezent la un program destul de normal de turnee în străinătate pentru anul viitor", a indicat, la încheierea vizitei de nouă zile a regelui şi reginei în Australia şi Samoa sâmbătă, un înalt oficial de la palat.

Monarhul a primit tratament ca pacient extern pentru o formă nedeclarată de cancer de la începutul lunii februarie şi iniţial a amânat toate îndatoririle publice, continuând să lucreze în privat. Călătoria în Australia şi Samoa, prima vizită pe distanţe lungi a regelui de la diagnosticarea sa cu cancer, a inclus iniţial Noua Zeelandă în itinerar, însă aceasta a fost scoasă din program la sfatul medicilor săi.

Turneul în în Australia şi Samoa i-a îmbunătăţit "moralul, dispoziţia şi recuperarea" Regelui Charles al III-lea



Regele şi Regina Camilla au avut până la 10 angajamente pe zi, care au fost adaptate special pentru a permite perioade de odihnă şi au inclus doar un eveniment seara.

Regele "a apreciat cu adevărat" turneul şi "s-a bucurat cu adevărat" de programul din Australia şi Samoa, a adăugat oficialul, deoarece acesta i-a îmbunătăţit "moralul, dispoziţia şi recuperarea".

"În acest sens, turneul, în pofida cerinţelor sale, a fost tonicul perfect", a subliniat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel