Regele Charles al III-lea ar intenționa să schimbe legea. Harry, Andrew și Beatrice nu vor mai putea îndeplini acest rol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Regele Charles al III-lea ar intenționa să schimbe legea. Harry, Andrew și Beatrice nu vor mai putea îndeplini acest rol / Foto: Facebook The Royal Family
Regele Charles al III-lea ar intenționa să schimbe legea. Harry, Andrew și Beatrice nu vor mai putea îndeplini acest rol / Foto: Facebook The Royal Family
Regele Charles al III-lea vrea să schimbe legea. Află în articol care este rolul pe care nu îl vor mai putea îndeplini Harry, Andrew și Beatrice.

Regele Charles al III-lea dorește modificarea legislației britanice astfel încât consilierii de stat să fie doar membri activi ai Familiei Regale, scrie The Telegraph. În urma acestei schimbări, Ducele de York, Ducele de Sussex și prințesa Beatrice ar urma să-și piardă rolurile de locțiitor al suveranului pentru cazurile în care starea de sănătate nu îi va permite să participe la evenimente sau întâlniri oficiale.

În conformitate cu Actul de regență din 1937, soția unui monarh, în cazul Regelui Charles fiind vorba despre Camilla și cei patru adulți următori în rândul succesorilor la tron (prinții William, Harry, Andrew și prințesa Beatrice), pot fi detașați ca și consilieri de stat în afaceri oficiale.

Înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a, acele roluri erau îndeplinite de Prințul de Wales, Ducele de Cambridge, Ducele de Sussex și Ducele de York. Ducele de Edinburgh a avut și el acest rol înainte să moară.

Dar acum se pare că Regele Charles al III-lea dorește să schimbe legea, urmând ca doar membrii activi ai Familiei Regale să poată fi delegați în numele suveranului - ceea ce înseamnă că, în afară de prințul William, toți ceilalți - prințul Harry, prințul Andrew și prințesa Beatrice, ar putea dispărea de pe listă.

Alte nume ar putea apărea pe listă

Se crede că Charles va lua măsurile relevante pentru ca legea să se schimbe cât mai curând posibil, ridicând perspectiva că Contele de Wessex și Prințesa Regală ar putea fi ridicați în această funcție. O astfel de mișcare poate face parte dintr-o redefinire mai largă a Familiei Regale care lucrează și nu lucrează. Ca atare, dacă nu este determinată exclusiv de linia de succesiune, așa cum este cazul în prezent, poate fi inclusă și Prințesa de Wales, mai notează sursa citată.

Se întâmplă rar ca membrii familiei regale să fie nevoiți să îi țină locul suveranului, dar nu fără precedent. În luna mai a acestui an, pe atunci prințul Charles și prințul William au participat la deschiderea noii sesiuni parlamentare în numele reginei Elisabeta a II-a, după ce aceasta nu a putut participa din motive de sănătate.

Regele Charles III: Am devenit milionar prin propriile puteri

De ani de zile, regele Charles se pregătea să intre în rolul de monarh după domnia Reginei Elisabeta, care a făcut istorie. Între timp, acesta își mai ocupa timpul cu un loc de muncă, fiind proprietarul unei afaceri profitabile. Charles, un susținător pasionat al cauzelor de mediu, a fondat Duchy Originals în 1990, când era prinț de Wales, pentru a comercializa produsele din ferma sa. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit datelor companiei. Până în martie 2021, Duchy Originals a câștigat aproape 3,6 milioane de lire sterline.

Brandul a avut suișuri și coborâșuri, dar a prosperat de când a intrat într-un parteneriat cu Waitrose în 2009. Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot găsi somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care poartă numele de "Waitrose Duchy Organic" în magazinele sale. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel