Refugiații ucraineni, obligați să-și vândă mașinile dacă vor să mai primească ajutor social
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Megapixelstock/ Pexels
Fotografie de la Megapixelstock/ Pexels
Consiliul cantonului elvețian, Aargau, a decis că refugiații ucraineni trebuie să-și vândă mașinile sau să se descurce fără asistență socială.

Numărul considerabil de mare de mașini de lux cu numere de înmatriculare ucrainene din orașele germane, austriece și elvețiene de la începutul războiului din Ucraina nu a trecut neobservat de cetățeni și a ridicat adesea îndoieli considerabile cu privire la adevăratele nevoi ale refugiaților.

Cantonul Aargau din Elveția nu este singurul care a ridicat această problemă. Un discurs asemănător a izbucnit și în Germania, după ce un politician de stânga, Friedrich Merz (CDU), a adus în atenția publică fenomenul de ”turism social” practicat de ucraineni.

Cantonul Aargau din Elveția înăsprește acum regulile pentru asistența socială pentru refugiații din Ucraina. Dacă ai o mașină, trebuie să o vinzi dacă vrei bani guvernamentali.

Până acum, din octombrie 2022, potrivit Cancelariei de Stat Aargau, ”fondurile și obiectele de valoare efectiv disponibile” au fost incluse în activele refugiaților ucraineni, dar mașinile au fost scutite de acest lucru deoarece guvernul a decis că acestea ar putea fi necesare pentru întoarcerea refugiaților ucraineni în Ucraina, informează Gates of Viena citând presa elvețiană.

Din 10 martie, însă, ordonanța corespunzătoare va fi ajustată: Vehiculele aparținând așa-ziselor persoane vulnerabile, la douăsprezece luni de la intrarea în Elveția vor fi luate în considerare în testul de nevoi  cu consecința că orefugiații ucraineni trebuie să își vândă mașina pentru a beneficia de servicii de asistență socială.

Astfel cantonul elvețian consideră că înainte să obțină bani de la stat, ei trebuie mai întâi să trăiască din veniturile din vânzarea automobilelor. În cazul multor mașini de lux, banii ar putea dura destul de mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel