Data publicării:
Dramele care l-au rupt pe Mandachi. Astăzi a venit o speranță: S-a născut, la Suceava, primul copilaș refugiat, o fetiță
Ștefan Mandachi a anunțat nașterea primului copilaș refugiat, o fetiță perfect sănătoasă. În mijlocul dramelor de nedescris, apar aceste mici și nevinovate speranțe.
”S-a născut primul copilaș refugiat în Suceava, la “tabăra” noastră. Perfect sănătos. E fetiță. I s-a rupt apa mamei când era pe saltea, în salonul mare de evenimente. Trebuia să plece în Polonia.” a scris Ștefan Mandachi, pe Facebook.
Sâmbătă seară, un băiețel a fost născut de urgență, la Spitalul Municipal Rădăuți, imediat după ce mama lui a reușit să treacă granița. Tânăra de 25 de ani era însărcinată în opt luni. Din cauza stresului că soțul a rămas în Ucraina, tânăra a născut prematur.
Ștefan Mandachi a mai anunțat- și prin intermediul rețelei sociale- că toți cetățenii ucraineni cu act de identitate mănâncă gratuit la Spartan, lanț deținut de el. În același timp, investitorul român face apel: ”Dacă mai aveți posibilitatea să donați alimente, ne-ar trebui alimente solide (inclusiv pentru cei de peste graniță). Trimiteți direct, număr de contact pentru donații și preluare, Dumitrel (0741) 457 988. Degeaba îni scrieți mie, eu tot lui îi trimit apelul. El știe exact ce trebuie.”
Citește și: Ce se întâmplă cu ORFANII care intră din Ucraina în România
Primim refugiați cu câini, pisici și orice animale, a mai precizat el.
Vezi postarea completă:
”Printre dramele pe care le văd de câteva zile, patru cazuri m-au rupt:
- o doamnă cu deficiență de vedere (foto), care era NEÎNSOȚITĂ. A trecut granița singură.
- un copil cu autism care n-a putut suporta agitația din hotel și plângea în hohote.
- o adolescentă surdo-mută care a venit din Ucraina cu doi hamsteri “refugiați” într-o cutie, pe care nu i-a putut părăsi. Noroc că a stat departe de un motan arogant, care dormea pe un colț de saltea, alături de stăpânul lui (student marocan din Kiev) care se topea după el.
- o doamnă de 70 ani care și-a rupt mâna în vamă și nu putea mânca.” a mai scris, în aceste zile, Ștefan Mandachi, pe Facebook.
Cu privire la situația din vamă, el consideră că ”toți vameșii ucrainieni care cer șpagă ca să-i lase pe cetățeni să plece (și sunt mulțțți mârlani din ăștia) merită să înfunde pârnaia. De departe ăștia sunt monștrii războiului.”
DCNews a scris despre situația din vama din Ucraina cu mult înainte să înceapă războiul. Iată cum descria redactorul DCNews, Ioan Radu Gava, situația: ”Asta e tradiția la ei“, mi-a spus, amuzat, brokerul. ”Dacă le puneați 100 de lei în pașaport, nu vă mai trebuia nici asigurare, nici test COVID-19. Te șicanează până le dai bani“.” De altfel, nu se numește șpagă ceea ce cer vameși ucraineni. Toți românii care stau aproape de frontiera cu Ucraina au auzit despre ”tradiție”.
Citește mai mult aici: EXCLUSIV „Tradiția“ de la frontiera româno-ucraineană. Vameșul mi-a spus tranșant: „Înapoi în România!“
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News