Refugiată din Ucraina, decedată după ce a trecut granița în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
O femeie de 63 de ani, refugiată din Ucraina, a murit după ce a trecut granița în Republica Moldova și a acuzat stări de rău.

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat decesul unei femei în vârstă de 63 de ani, refugiată din Ucraina. Femeia a parcurs mai bine de 50 de ore și, când a ajuns la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința.

În ciuda eforturilor medicilor moldoveni, a fost constatat decesul.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții Ministerului Sănătății din Republica Moldova au anunțat că: „Astăzi, o femeie originară din orașul Herson, Ucraina, în vârstă de 63 de ani a decedat pe teritoriul Republicii Moldova. Femeia a parcurs mai bine de 50 de ore, iar ajunsă la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe i s-a făcut rău, pierzându-și cunoștința.

A intervenit de urgență personalul medical al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ulterior a fost antrenat echipajul SMURD, după care o ambulanță specializată a preluat-o pentru transportare la spital.

Cu regret, toate măsurile de resuscitare, inițiate fără întârziere de medici și continuate pe ambulanță nu s-au soldat cu succes. Pacienta a decedat, preliminar din cauza unui sindrom coronarian acut.

Exprimăm condoleanțe familiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel