Refugiată din Ucraina, angajată la Poșta Română
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 18 apr 2022, 16:34
WhatsApp
O femeie refugiată din Ucraina este de luni angajată a Poștei Române. Înainte ca țara ei să fie atacată, Anastasia Kulakova lucra ca director comercial în cadrul Loteriei Naționale Ucrainiene.

Potrivit unui comunicat al Poștei Române, noua angajată a companiei își va reorienta activitatea profesională, urmând să lucreze în domeniul serviciilor poștale internaționale.

Anastasia Kulakova este originară din Kiev și până la începutul războiului ocupa funcția de director comercial în cadrul Loteriei Naționale Ucrainiene. Mamă a doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 6 ani, aceasta s-a refugiat din calea războiului în București, unde locuiește în apartamentul unor români plecați la muncă în străinătate.

Pe lângă germană și engleză, noul angajat al Poștei Române are marele avantaj că știe, aproape de perfecțiune, să vorbească și limba română, aspect care a contat în tot procesul de adaptare în România, inclusiv în privința hotărârii de a încerca să acceseze un nou loc de muncă, pe piața de profil.

„Capacitatea de a comunica în mai multe limbi de circulație internațională va conta foarte mult și va aduce un plus de valoare muncii sale în Poșta Română. Colegii de birou vor fi un sprijin real în procesul Anastasiei de acomodare la viața din România. Pe lângă multe lucruri pe care le va avea de învățat, noua noastră colegă va simți, cu siguranță, că familia poștașilor este una primitoare și foarte unită, indiferent de greutățile care ies în cale”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

G Ad:

Anastasia va lucra în baza unui contract cu jumătate de normă, de patru ore, restul timpului fiind nevoită să-l aloce îngrijirii copiilor.

„Deși sunt născută în Kiev, am avut ocazia fericită să învăț limba română în timpul vacanțelor de vară, la bunicii din Republica Moldova. Cunoașterea limbii române a fost un criteriu esențial pentru mine în decizia de a rămâne în România și a încerca să îmi continui aici viața, împreună cu copiii mei, care sunt deja la școală. Nu am vrut să ajung în Mare Britanie sau Gemania, țări ale căror limbi le vorbesc, pentru că doresc să fiu cât mai aproape de țara mea, la distanță mică. În Kiev mi-au rămas atât părinții, cât și soțul”, a spus Anastasia Kuakova, la sfârșitul primei zile de muncă la Poșta Română, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro