REFORMĂ în Poliția Locală. Tăriceanu, PROPUNERE deschisă, ca în SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Poliția Locală
Poliția Locală
Călin Popescu Tăriceanu a propus o reformă a Poliției Locale în Capitală. Mai mult, iată cum s-ar putea alege șeful poliției. 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și candidat la Primăria Generală a Capitalei, s-a aflat vineri seara în direct la DC News și DC News TV. Politicianul a vorbit despre competențele Poliției Locale și a propus o reformă în București. 

”Avem o Poliție Locală care este ineficientă. Poliția Locală mi se pare că a devenit un fel de structură cu o eficiență îndoielnică unde se cazează foarte bine tot felul de șefi, adjuncți, șefuleți de birou, de servicii, etc. Au competențe limitate la sector. Dacă un infractor ajunge să fie urmărit într-un sector și trece în celălalt sector atunci Poliția Locală nu mai are voie să îl urmărească. E motivul pentru care eu propun ca toate cele șase poliții de sector și Poliția Locală a Municipiului București să se unească într-o singură structură, cărora să le dăm responsabilități clare, precise. Rămâne o soluție la îndemână, pe care noi nu am exersat-o. De ce nu s-ar alege printr-o procedură transparentă șeful poliției, la nivelul Capitalei? Cum alegem primarul, alegem și șeful poliției, așa cum este ales șeriful în Statele Unite”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în exclusivitate la DC News.  

VEZI MAI MULTE: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel