Referendum vânătoare. Senator, mesaj pentru Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Senatorul Marius Marinescu a vorbit, în cadrul unui interviu pentru DC News, despre scăderea numărului urșilor din România din cauza distrugerii habitatului natural, precum și despre necesitatea convocării unui referendum privind interzicerea vânătorii în România. 

Cum trebuie să procedăm dacă se întâmplă să dăm față în față cu un urs

I-am văzut pe unii oameni, care se duc la grădinile zoologice și bagă mâna prin gard cu scopul de a le oferi mâncare animalelor. Este total greșit. Trebuie să ținem distanță față de un animal sălbatic chiar dacă acesta ar cere mila oamenilor pentru a hrănit. De asemenea, în ultimii 30 de ani s-a distrus habitatul lor natural. Sunt nenumărate cazuri cu persoane, care se duc în păduri și se apropie de urși. Nu trebuie să stai pe poteca ursului. Mai mult, autoritățile ar trebui să țină departe animalele sălbatice de localități și să inceapă reîmpădurirea. Aici este problema, nu faptul că sunt mulți urși. Puține state din Europa se mai pot bucura că au urși. Mai mult, acesta este un simbol al identității noastre. Să ne bucurăm de acest fapt”, a spus Marius Marinescu pentru DC News.

Referendum pentru interzicerea vânătorii?!

Marius Marinescu a punctat necesitatea convocării unui referendum privind interzicerea vânătorii. De ce Klaus Iohannis nu a promovat un referendum pentru interzicerea vânătorii? Sunt 50.000 de vânători în România. Constituie un pericol, unii s-au împușcat, alții se sinucid sau se răzbună cu armele de vânătoare. Ar trebui promovat un referendum de către președintele României sau de către Guvern pe această temă. Vânătoarea nu este un sport, vânătoarea este o crimă, vânătoarea aduce întotdeauna moarte. S-a dovedit prin studii sociologice, chiar și FBI anchetează acest aspect, prin care s-a arătat că 80% dintre criminali sunt, de fapt, cei care au chinuit și maltratat animalele. a concluzionat Marius Marinescu pentru DC News.

VEZI ȘI Om omorât de urs în Vrancea? Marinescu: ”Să nu se accentueze o isterie, să nu ne apucăm să facem așa ceva!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel