Data publicării:

Referendum suspendare Iohannis. Mircea Badea ar vota pentru menținerea președintelui în funcție

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a spus că ar merge la referendumul pentru suspendarea lui Klaus Iohannis și ar vota pentru menținerea președintelui în funcție.

”Eu nu vreau suspendarea lui Klaus Iohannis. Dacă se ajunge la suspendare, eu, care nu l-am votat pe Klaus Iohannis pentru funcția de președinte din toate motivele absolut corecte, mă duc să votez la referendum să rămână în funcție. Așadar, dacă AUR reușește suspendarea lui Iohannis, eu merg la referendum și votez să nu-l demită. Țara aceasta trebuie să beneficieze de experiența completă”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

”Singurul pericol pe care l-aș identifica pentru președintele dumneavoastră este că nu își va da seama că a fost suspendat, în cazul în care se va ajunge aici. S-ar putea să afle întâmplător. S-ar putea nici să nu-și dea seama”, a mai spus realizatorul TV.

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, luni, iniţierea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis



"Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor, ne-au promis mai mulţi parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare", a declarat Simion, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în diaspora.

"În ciuda faptului că preşedintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt şi sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant. Invităm toate formaţiunile atât politice, cât şi civice, să ni se alăture acestui demers", a arătat liderul AUR.

În opinia lui, alegerile anticipate şi demiterea preşedintelui se impun, în contextul în care au existat două nominalizări pentru funcţia de prim-ministru care "nu au mulţumit o majoritate parlamentară".

"Este momentul, au existat două nominalizări pentru funcţia de prim-ministru care nu au mulţumit o majoritate parlamentară. Conform Constituţiei pe care Klaus Iohannis, pe toată durata mandatului, a călcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Şi pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie să mergem şi la referendum pentru demiterea preşedintelui", a mai precizat Simion.



În context, el a spus că a discutat "prin mesaje" pe această temă şi cu Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL



"Avem discuţii purtate cu lideri politici şi cu parlamentari individuali. Am vorbit prin mesaje, o să avem şi o întâlnire cu domnul Ludovic Orban, sunt şi parlamentari PNL, nu din tabăra domnului Ludovic Orban, care achiesează la această idee (...). Sunt şi parlamentari USR care ar semna suspendarea lui Klaus Iohannis (...). Noi îl vom demite pe Klaus Iohannis pas cu pas, prima dată strângem semnăturile, iniţiem procedura de demitere, votăm în plen, mergem la referendum şi votăm şi apoi vom organiza alegeri de preşedinte", a conchis Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel