Referendum pe vremea lui Ceaușescu. Ce a făcut Victor Ciutacu în comunism
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut o paralelă, într-o postare pe facebook, cu privire la un referendum organizat de Nicolae Ceaușescu și ceea ce se întămplă la 30 de ani distanță.

Victor Ciutacu și-a adus aminte despre cum era să strice unanimitatea specifică regimului comunist, la un referendum organizat de Nicolae Ceaușescu, privind "reducerea înarmării".

"Unde semnează ăia care-s împotrivă?"

Primul meu (cvasi)vot s-a petrecut înainte să devin major. Ceaușescu a decis ca, la referendumul (da, se făcea și pe vremea aia) pentru "reducerea înarmării", să participe toți cei trecuți de 16 ani. Îmi amintesc și acum momentul în care, într-un moment de grozăvie puștească și cam imbecilă, era să stric unanimitatea. Pentru că m-a marcat fața lividă a dirigintei mele (pe care o detestam, ca și ea pe mine) și trupul ei scurs la propriu pe perete cînd am întrebat "unde semnează ăia care-s împotrivă?" Sentiment accentuat, ulterior, de întrebarea abruptă a lu' taică-meu (după ce l-au frăgezit verbal băieții cu ochi albaștri) dacă-s normal la cap sau doar mi-am propus să-i curăț...”, a notat Ciutacu.

Victor Ciutacu a concluzionat ironic despre faptul că a ajuns sa comenteze la tv, starea în care a ajuns România, la 30 de ani după caderea regimului comunist.


La peste 30 de ani de atunci, am ajuns să comentez la tv cum anticomuniștii dau premii colaboraționiștilor regimului comunist și cum torționarii trimit bezele victimelor, a spus Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel