Referendum. Mircea Badea, mesaj furtunos: E o armă foarte periculoasă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Blocaj în Piața Victoriei. Mircea Badea: E faptă penală! La pușcărie!
Blocaj în Piața Victoriei. Mircea Badea: E faptă penală! La pușcărie!
În urma deciziei Curţii Contituţionale referitoare la revocarea șefei DNA , a apărut ideea organizării unui referendum.

"Este acum o nouă jucărie: referendum. (...) Ideea să faci referendum ca să-i întrebi pe cetățenii României dacă să se respecte sau nu hotărârile Curții Constituționale n-are niciun fel de relevanță într-un stat de drept. E ca și cum, dacă un cetățean ar fi condamnat pentru orice, azi s-ar face referendum: dar, totuși, să se țină cont de hotărârea instanței sau nu, adică să intre la pușcărie sau nu? Să spui dacă ținem sau nu cont de hotărârea instanței... într-un stat de drept nu se poate așa ceva. E foarte simplu", a spus Mircea Badea.

"Referendumul e o armă foarte periculoasă"

"Să facă Iohannis referendum. În legătură cu ce? Cu ce a zis Curtea Constituțională. Ceva perfect inept și nefuncțional într-un stat de drept. Foarte pe scurt, o să citim din The Telegraph, o publicație respectabilă. Titlul este: Doar uitați-vă la trecutul zbuciumat al Germaniei ca să vedeți cât de rău pot face referendumurile. E un articol destul de masiv. Pe 31 mai 2016 a fost publicat, deci acum doi ani. (...) Repetatele referendumuri sunt o parte foarte importantă a decăderii autorității instituționale care definește o mare perioadă, inclusiv două momente la începutul anilor 1930. (...) Referendumul e o armă foarte periculoasă", a zis realizatorul TV.

(w670)

Ulterior, Mircea Badea a făcut referire la un alt articol, mai exact un editorial publicat la data de 19 octombrie 2017 în The Times. Acesta se numește: Referendumurile sunt extraordinare... dacă ești un dictator.

Vezi și: Referendum Iohannis vs. PSD. Eșec pe toate fronturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel