REFERENDUM Lege vânătoare. Marinescu, apel către Iohannis și Patriarhul Daniel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel
Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel
Senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a lansat un apel către Patriahul Daniel și președintele Iohannis.

Luni, 10 decembrie, se împlinesc 29 de ani de la ultima partidă de vânătoare la care a participat Nicolae Ceaușescu. Evenimentul a avut loc în perimetrul fondului de vânătoare de la Ghimpați, județul Giurgiu. 15 zile mai târziu, chiar în ziua de Crăciun, întâiul vânător al țării, a ajuns vânat, a spus Marius Marinescu pentru DC News. Soții Ceaușescu au fost asasinați. A fost momentul încheierii epocii comuniste și începutul capitalismului sălbatic.

Blestem sau coincidență, putem să ne gândim și că justiția divină și-a spus cuvântul. Dacă aruncăm o privire în istoria universală, vom găsi numeroase exemple de schimbare a orânduirii sociale odată cu asasinarea unor mari șefi de stat - vânători înrăiți - și a consoartelor lor. Regele Ludovic al XVI-lea - iubitor de vânătoare și Regina Maria Antoaneta au fost ghilotinați în data de 21 ianuarie 1793, la Paris, monarhia fiind astfel abolită.

Pe 28 iunie 1914, un alt vânător celebru al vremii, Arhiducele Austriei Franz Ferdinand, și consoarta sa au fost uciși la Sarajevo. Atunci a început Primul Război Mondial.

Patru ani mai târziu, s-a desființat și Imperiul Austro-Ungar. În data de 17 iulie 1918, în orașul Ekaterinburg, un alt mare vânător, țarul Nicolae al II-lea al Rusiei, a fost asasinat. Aceeași soartă au avut-o soția și copiii săi. A fost momentul sfârșitului monarhiei țariste.

Marius Marinescu a subliniat că vânătoarea nu este un sport. Vânătoarea este plăcerea diabolică de a ucide, de a cauza suferință, agonie, băi de sânge. Vânătoarea încalcă drepturile animalelor fără apărare și ale iubitorilor necuvântătoarelor și distruge ecosistemul.

Modificare lege

”Cei peste 50.000 de vânători cu acte în regulă din România de multe ori, își pun viețile în pericol unii altora. Sunt foarte dese accidentele mortale în timpul partidelor de vânătoare. Ba mai mult, instituțiile abilitate au ajuns la concluzia comiterii unor crime cu aceste ocazii. Părerea mea este că orice vânător reprezintă un pericol public”, a mai spus senatorul pentru DC News.

[citeste si]

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului face un apel către Patriarhul Daniel să intervină pentru modificarea legislației în sensul interzicerii vânătorii. Același apel îl adresează și președintelui Klaus Iohannis și așteaptă de la domnia sa să inițieze un referendum pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel