Referendum familie. Surpriză: Cum votează Bogdan Chirieac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
referendum
referendum
Prezent în emisiunea Sitenza Zilei, de la Antena 3, Bogdan Chirieac, analist politic, și-a exprimat opțiunea față de votul care va avea loc pe 6-7 octombrie, privind referendumul pentru familia tradițională.

"Merg la referendum pentru că eu cred că trebuie să ne exercităm acest vot. De prea multe ori, de-a lungul timpului, nu am făcut asta. Și mă refer la referendumul din 2012, care putea scurta agonia României.

Atunci, mulţi români s-au lăsat păcăliţi şi nu s-au prezentat. Mai era nevoie de câteva procente şi încheiam mai repede o epocă. Eu merg la referedenum şi voi vota 'NU". Nu este treaba statului să intre în aceste discuţii", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu 'da' sau 'nu' va fi: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel