Referendum Familie. Ciolacu: Aceasta este opțiunea mea
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Marcel Ciolacu și Constantin Toma
Marcel Ciolacu și Constantin Toma
Marcel Ciolacu s-a prezentat în cursul acestei zile la Referendumul pentru Familie. Ciolacu și-a explicat decizia.

„Astăzi am fost să votez la referendum. Este opțiunea mea să cred că e mai bine așa. Sunt 3 milioane de români care au semnat initiativa. Cred în demersul Bisericii. Am fost să votez pentru căsătoria între un bărbat și o femeie. Dar nu am votat împotriva unei minorități . Nimeni nu are voie într-un stat european să interzică altor persoane dreptul la liberă exprimare, nimeni nu are voie să interzică altor persoane să-și aleagă religia, nimeni nu are voie să interzică ca două persoane de același sex să trăiască împreună.

Referendumul pentru definirea familiei nu trebuie să fie un nou prilej de divizare a societății sau de radicalizare a ei. România este unul dintre cele mai tolerante state din lume. Acest demers trebuie urmat de o dezbatere serioasă în Parlamentul României privind parteneriatul civil între persoane de sex diferit sau persoane de același sex. România demonstrează astfel că e o societate tolerantă și credibilă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu 'Da' sau 'Nu' la întrebarea: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel