Biden îl atacă pe Trump: ”Pe 6 ianuarie nu a avut curajul să acționeze”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Președintele Statelor Unite își amintește de atacul de la Capitol Hill de anul trecut, spunând că poliția a fost eroică. 

Joe Biden a intervenit prin videoconferință și l-a atacat pe Donald Trump. Potrivit actualului președinte al Statelor Unite, în timpul asaltului protestatarilor săi, magnatul nu a avut curajul să acționeze pentru a opri revolta, unde poliția a fost cea care a salvat situația. 

În timpul discursului său, Biden a vorbit despre problema armelor, un flagel care se răspândește din ce în ce mai mult în Statele Unite.

Biden împotriva lui Trump: ”Timp de trei ore a urmărit atacul de pe Capitol Hill”

Pe 6 ianuarie 2021, Statele Unite au fost martorii unei adevărate revolte pe Capitol Hill, unde susținătorii lui Donald Trump - președintele în funcție atunci - au vrut să oprească alegerea lui Joe Biden.

Un atac serios la democrație despre care Joe Biden, după mai bine de un an, se întoarce să vorbească, atacându-și predecesorul:

„Am văzut ce s-a întâmplat: poliția din Capitoliu, poliția metropolitană din Washington DC și alte agenții de aplicare a legii au fost atacate și agresate sub ochii noștri. Călcați în picioare, brutalizați, atacați cu spray... s-au pierdut vieți. Timp de trei ore, fostul președinte al Statelor Unite a urmărit ce se întâmplă din confortul sălii de lângă Biroul Oval. În timp ce făceau acest lucru, vitejii ofițeri de poliție s-au confruntat timp de trei ore cu iadul medieval, plini de sânge, în mijlocul măcelului. În fața unei mulțimii înnebunite care credea minciunile președintelui învins, poliția în acea zi a fost eroică. Donald Trump nu a avut curajul să acționeze, femeile și bărbații curajoși în uniformă din întreaga națiune nu ar trebui să uite niciodată acest lucru”, a declarat Joe Biden potrivit Tag 24.

Problema armelor

Vorbind prin videoconferință, președintele Joe Biden nu numai că l-a atacat pe Donald Trump, dar a vorbit și despre problema armelor, atacând guvernatorii republicani din Florida care se opun legilor pentru a le reglementa controlul, o lege susținută de forțele de ordine:

„Pentru mine este simplu. Dacă nu poți susține interzicerea armelor de război pe străzile Statelor Unite, nu ești de partea poliției. Auzi mulți politicieni spunând cât de mult te iubesc, cât de mult le pasă de tine, cum ar face orice pentru tine. În statul în care locuiți, guvernatorul Ron DeSantis, senatorul Marco Rubio, senatorul Rick Scott, toți se opun interzicerii armelor de asalt”, a mai declarat Joe Biden.

Citește și: 

Joe Biden crede că SUA nu vor intra în recesiune

"Cred că nu vom avea recesiune", a declarat el jurnaliştilor.

Citând cifrele puternice de ocupare a forţei de muncă, preşedintele a spus că speră într-o aterizare uşoară, în care ţara "va trece de la această creştere rapidă la o creştere stabilă".

De asemenea, secretara Trezoreriei, Janet Yellen, şi-a exprimat optimismul că Statele Unite vor reuşi să evite o recesiune în următoarele luni, datorită stării de sănătate a pieţei muncii şi a consumului.

O încetinire economică pare inevitabilă, dar o recesiune "pur şi simplu nu este compatibilă cu tipul de piaţă a muncii pe care o vedem", a spus ea pe 19 iulie.

Creşterea Produsului Intern Brut (PIB) american în al doilea trimestru va fi publicată pe 28 iulie. O recesiune este definită ca două trimestre consecutive de creştere negativă.

Recesiunea poate fi evitată în SUA, anunță șefa finanțelor de la Washington

Secretarul de stat al Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat, duminică, că creșterea economică a SUA încetinește și a recunoscut riscul unei recesiuni, dar a spus că o recesiune nu este inevitabilă.

Invitată la emisiunea „Meet the Press” de la NBC, aceasta a spus că numărul mare de angajări și cheltuielile consumatorilor au arătat că economia SUA nu este în prezent în recesiune.

Angajarea în SUA a rămas robustă în iunie, cu 372.000 de locuri de muncă create, rata șomajului menținându-se la 3,6%. A fost a patra lună consecutivă cu câștiguri de peste 350.000 de locuri de muncă.

„Nu așa arată o economie în recesiune”, a spus Yellen. „Dar suntem într-o perioadă de tranziție în care creșterea încetinește și acest lucru este adevărat.”

Totuși, datele de săptămâna trecută au sugerat că piața muncii se atenuează, odată cu noile cereri de ajutor de șomaj care au atins cel mai ridicat punct din ultimele opt luni.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel