Referendum Catalonia. Un pompier român a apărat urnele cu voturi
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Proteste Catalonia
Proteste Catalonia
Un pompier român din Catalonia a apărat urnele de vot de poliția spaniolă trimisă să le confiște. 

Alin Eftenoiu are 30 de ani și este pompier voluntar într-un orășel din provincia spaniolă Catalunya. El a povestit pentru stiridiaspora.com, cum a apărat urnele la votul pentru independență al catalanilor:

"Am fost acolo în localitatea La Granadella unde sunt afiliat la parcul de pompieri voluntari și am asigurat zona de vot de la prima oră de dimineața și până la încheierea și numărătoarea voturilor. Am avut noroc, poliția autonomă a Catalunyei "Mossos d'esquadra" a fost prezentă și s-a purtat destul de frumos, poliția statului spaniol nu a făcut act de prezență acolo, în această localitate."

Alin spune că s-a speriat când a văzut luptele de strada din marile orașe și consideră că reacția autorităților a fost exagerată: ”Aveam clar că nu vom riposta cu violență la violența lor, doar cu rezistență și pacifism. Am avut noroc și nu s-au prezentat forțe de ordine spaniole. A fost o reacție disproporționată din partea lor.”

Mulți români care muncesc în Spania se tem că după o eventuală independență a Catalunyei, primele măsuri ale Guvernului vor fi împotriva imigranților. Alin, însă, este optimist: ”Eu personal cred că nimeni, niciun român nu va fi obligat să părăsească Catalunya, nevoiți? Nici atât nu văd de ce ar fi nevoiți, normal la început va fi greu, toate începuturile sunt grele, dar în final țara aceasta are un viitor sigur mai bun cu atât cât generează multă bogăție. Din păcate prea mare parte se trimite la guvernul central din Madrid și de acolo vine foarte puțin înapoi. Dacă impozitele o să rămână în Catalunya sigur ne vom descurca mai bine," a completat Eftenoiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel