Reding: CE, ”extrem de preocupată” de situația democrației în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
reding
reding

Comisarul european pentru Justiţie Viviane Reding a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că România va fi în continuare supravegheată, dearece Comisia Europeană (CE) este în continuare "foarte preocupată" de atacurile împotriva democraţiei şi aşteaptă de la premierul Victor Ponta respectarea angajamentelor asumate prin "fapte", relatează AFP.

"Suntem, în continuare, extrem de preocupaţi de situaţia democraţiei în România", a declarat Viviane Reding, la finalul unei reuniuni a Comisiei, potrivit  Mediafax.

"Preşedintele (CE, Jose Manuel) Barroso şi-a exprimat preocuparea într-o declaraţie foarte puternică şi a prezentat 11 cerinţe", a amintit Reding, după care a adăugat că "nu s-a întâmplat nimic nou de atunci".

"Noi privim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a subliniat comisarul european pentru Justiţie, precizând ulterior că a primit "sute de e-mail-uri, dintre care unele prezintă fapte foarte şocante".

Din acest motiv, "România va rămâne sub o supraveghere foarte atentă", a avertizat ea.

Un nou raport este prevăzut pentru sfârşitul anului, care va verifica "dacă s-a răspuns îngrijorărilor cu privire la statul de drept şi independenţa (sistemului) judiciar şi dacă mecanismele democratice de control au fost restabilite".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel