Recorduri uimitoare în Liga Campionilor, într-o singură zi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Etapa a treia din Liga Campionilor a avut marţi 8 meciuri. IFFHS, Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului, a publicat mai multe recorduri inedite înregistrate la aceste meciuri. 

35 de goluri au fost marcate în cele 8 meciuri din Liga Campionilor pe 19 octombrie. Au mai fost înregistrate doar 4 zile de meci (în formatul de 8 meciuri pe zi) în care s-au marcat mai multe goluri în toată istoria turneului.

Antoine Griezmann (Atletico Madrid) a devenit primul jucător din istoria Ligii Campionilor care a marcat de două ori și a fost eliminat în același meci (împotriva lui Liverpool, scor 2-3).

Mohamed Salah a devenit primul jucător din istoria lui Liverpool care a marcat în 9 meciuri consecutive, în toate competițiile.

Salah este al treilea jucător vizitator care reușește o dublă împotriva lui Atlético Madrid, într-un meci din Liga Campionilor, după Lisandro (în 2009, cu Porto) și Drogba (în 2009, cu Chelsea).

Manchester City a marcat cel puțin 5 goluri într-un meci pentru a 40-a oară în toate competițiile, cu Josep Guardiola ca antrenor (din 2016).

Guardiola, peste toţi antrenorii

A fost a 19-a oară când echipele conduse de Pep Guardiola (Barcelona, Bayern, Manchester City) au marcat cel puțin 5 goluri într-un meci din Liga Campionilor, mult mai mult decât au făcut-o echipele oricărui alt antrenor. Arsène Wenger și Alex Ferguson au reușit fiecare de câte 8 ori această performanță.

Golul marcat de Karim Benzema în meciul cu Shakhtar (5-0) a fost al 290-lea pentru Real Madrid în toate competițiile. El îl egalează astfel pe Santillana în clasamentul all-time al golgheterilor clubului. Ei împart poziția a 4-a, fiind în urma lui Cristiano Ronaldo (450), Raúl (323) și Alfredo Di Stéfano (308).

12 jucători, 8 de la Shakhtar și 4 de la Real Madrid, de aceeași naționalitate (braziliană), din afara continentului european, au fost titulari într-un meci din Liga Campionilor, fapt întâmplat pentru prima dată în toată istoria competiției.

Cu tot cu înlocuirile, 15 jucători de origine braziliană au evoluat în acest meci.

Real Madrid a beneficiat pentru a 17-a oară de autogol în parcursul său în Liga Campionilor, mai mult decât orice altă echipă, următoarele fiind Barcelona, cu 16 și Bayern, cu 15, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel