RECORDURI peste recorduri în România. Elena Mateescu, ANM: Nu s-a mai întâmplat acest lucru din 1900
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Elena Mateescu, director general al ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie), a arătat că România se confruntă, în ultimele luni, cu o serie de recorduri atunci când vine vorba despre vreme.

În contextul în care anul 2019 a fost, potrivit statisticilor, unul dintre cei mai calduroşi ani de când se fac înregistrări, iar iarna 2019-2020 este şi ea, până acum, una cu temperaturi ridicate în timpul zilei, Elena Mateescu a făcut o serie de precizări despre acest fenomen. 

"La finele anului trecut, pe simularea pe care am făcut-o în jurul datei de 16 decembrie, cu o lună decembrie normală în ceea ce priveşte regimul de temperaturi, contam pe posibilitatea ca 2019 să fie anul cel mai călduros în România, din 1900 şi până în prezent. Fapt care s-a şi confirmat, pentru că luna decembrie 2019 a fost a doua cea mai caldă lună din 1969 şi până în prezent, având o abatere termică pozitivă de 3,1 grade Celsius şi faţă de ceea ce am estimat realizarea acestui scenariu s-a şi întâmplat.

Şi la nivel mondial se confirmă că 2019 e al doilea cel mai călduros an din ultimii 140 de ani. Şi da, făcând câteva analize şi prelucrări, putem să confirmăm că şi toamna 2019 a fost cea mai caldă din 1961 şi până în prezent, o abatere de 2,9 grade Celsius. În acelaşi timp trebuie să vorbim şi că primăvara 2019 s-a situat cu o abatere pozitivă de un grad – pe locul 17. Însă la nivelul verii 2019 vorbim de a patra cea mai călduroasă vară", a declarat Elena Mateescu în interviul acordat DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel