Record pe piata imobiliara. In aprilie Asmita Gardens a vandut apartamente de 2,5 mil. Euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Complexul rezidential Asmita Gardens a vandut doar in luna aprilie a acestui an 21 de apartamente cu o valoare totala de peste 2,5 mil. Euro. Aceste rezultate pozitioneaza Asmita Gardens printre cele mai cautate proiecte imobiliare din Bucuresti.

“Rezultatele lunii aprilie reprezinta un barometru al increderii cumparatorilor nostri in proiectul Asmita Gardens si dorinta lor de a achizitiona un apartament realizat la standarde ridicate, cu finisaje de foarte buna calitate la un pret rezonabil intr-o zona usor accesibila a Bucurestiului. In luna aprilie am reusit sa vindem 21 de apartamente la o valoare totala de peste 2,5 mil. Euro. Este cea mai spectaculoasa crestere inregistrata de vreun dezvoltator imobiliar din zona Bucurestiului din 2007 pana in prezent depasind chiar si rezultatele foarte bune obtinute de noi pana acum. In plus, alegerile facute de cumparatori, majoritatea apartamentelor fiind de doua sau trei camere ne arata dorinta acestora de a achizitiona un apartament in care sa locuiasca pe termen lung impreuna cu familia lor” a declarant Andreea Comsa, sefa Departamentului Real Estate din cadrul EURO INSOL.

In luna aprilie au fost achizitionate 4 apartamente de 4 camere (141 mp utili), 10 apartamente de 3 camere (104 mp utili), 5 apartamente de 2 camere (70 mp utili) si 2 apartamente studio (42 mp utili). Dintre acestea, 11 au fost achizitionate cu plata integrala, trei prin credite bancare si 7 prin rate direct la dezvoltator.

Complexul imobiliar este compus din sapte turnuri cu un numar total de 765 de apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 de apartamente studio, 7 penthouse-uri, 5.900 mp de spatii comerciale si 9.000 mp patrati de gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi. Pana in prezent s-au vandut 444 de apartamente, ramanand disponibile 314.

Ansamblul realizat la inalte standarde de calitate, construit de Strabag beneficiaza de acces securizat, izolare fonica, peste 800 de locuri de parcare, supermarketul “La doi pasi”, cel mai mare centru SPA dintr-un ansamblu residential “168 Sport”, dotat cu 210 de aparate cardio si echipamente free weight, piscina interioara, Jacuzzi, saune, hammam si masaj. In plus, ansamblul este foarte usor accesibil din centrul orasului (10 min.) si beneficiaza de acces la doua statii de metrou.

Despre Asmita Gardens:

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex residential din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente, respectiv 120 mil. Euro si 758 de apartamente.

Ansamblul se particularizeaza prin cele mai inalte turnuri din Bucuresti, avand intre 16 si 24 de etaje si printr-un procedeu de constructie unic in Romania de turnare a structurii de rezistenta, identic cu cel folosit la turnurile Petronas din Kuala Lumpur, si care confera un grad sporit de rezistenta la seisme.

In spatele turnurilor Asmita, pe amplasamentul vechiului lac Vacaresti s-a dezvoltat in ultimii 20 de ani o delta naturala unica in Europa, care urmeaza sa fie inclusa in patrimoniul UNESCO.

In 7 noiembrie 2011 s-a deschis procedura insolventei impotriva Asmita Gardens SRL, la cererea creditorului majoritar AGI RRE, instanta desemnand EURO INSOL SPRL ca administrator judiciar al companiei. Pe 2 octombrie 2010 Tribunalul Bucuresti a admis planul de reorganizare al debitoarei propus de Alpha Bank si EURO INSOL.

Expunerea AGI RRE este de 70 mil. Euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.

Pana la momentul deschiderii procedurii, pretul mediu de vanzare era de 1600 Euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei apartamentele s-au valorificat la un pret mediu de 1000 Euro/mp.

EURO INSOL este lider de piata in materie de reorganizari judiciare, administrand active de peste 6 miliarde Euro. Societatea este coordonata de av.dr. Remus Borza. Din portofoliul EURO INSOL mentionam companiile: Hidroelectrica, UCM Resita, Uztel Ploiesti, Vulcan SA, Servtrans Invest, World Trade Center, RHS Company, Ibiza Sol, Citadella Titan, Verdi Park.

Biroul de presa al EURO INSOL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel