RECORD mondial Guinness. Cea mai mare orchestră din lume - VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 21 noi 2021, 08:13
WhatsApp
RECORD mondial Guinness. Cea mai mare orchestră din lume  / Foto: Pixabay
RECORD mondial Guinness. Cea mai mare orchestră din lume / Foto: Pixabay
Venezuela a stabilit recordul celei mai mari orchestre din lume.

Venezuela a stabilit sâmbătă recordul mondial Guinness pentru "cea mai mare orchestră din lume", după ce mii de muzicieni venezueleni au interpretat Marşul slav al lui Ceaikovski, transmite Agerpres, citând AFP.

Mii de muzicieni au fost reuniţi în cadrul programului public venezuelean denumit "El Sistema" (Sistemul), fondat în 1975 pentru a face educaţia muzicală accesibilă miilor de copii din clasele sociale inferioare.

Gustavo Dudamel, directorul muzical al Operei din Paris şi al Filarmonicii din Los Angeles, este unul din cei mai cunoscuţi absolvenţi ai săi.

"Confirm că această iniţiativă a fost un succes, felicitări", a declarat persoana însărcinată cu anunţarea verdictului în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul "El Sistema"."Sunteţi, oficial, incredibili", a adăugat el.

Pe 14 noiembrie, aproximativ 12.000 de muzicieni au interpretat piesa muzicală de 12 minute în faţa juriului Guiness World Records.

Juriul a fost alcătuit din 260 de examinatori ai firmei de consultanţă KPMG, însărcinaţi cu verificarea respectării anumitor reguli de către muzicieni, printre care interzicerea utilizării în comun a instrumentelor muzicale şi cerinţa de a interpreta timp de cel puţin cinci minute.

Cel mai bătrân om din lume are 112 ani, conform Guiness

Cel mai vârstnic bărbat din lume este Emilio Flores Marquez, un portorican în vârstă de 112 ani şi 326 de zile, a anunţat miercuri Academia Recordurilor Guiness, potrivit AFP, scrie Agerpres. Născut pe 8 august 1908 pe această insulă din Caraibe, cunoscut sub apelativul Don Millo pentru cei apropiaţi, este cel de-al doilea născut într-o familie cu 11 copii.

A abandonat şcoala după ce a parcurs doar trei clase pentru a-şi ajuta tatăl pe plantaţia de trestie de zahăr a familiei. Cel mai mare dintre fii, era responsabil de muncile casnice şi de îngrijirea celor nouă surori şi fraţi care au rămas în viaţă.

Secretul longevităţii sale? Tata m-a crescut cu dragoste şi m-a învăţat să iubesc pe toată lumea, a explicat el. Mereu ne spunea mie, precum şi fraţilor şi surorilor mele, să facem bine, să fim generoşi. Apoi îl am pe Iisus cu mine, a mai spus acesta.

Emilio Flores Marquez a avut patru copii - doi dintre ei au decedat - cu soţia sa Andrea Pérez De Flores, decedată în 2010, după 75 de ani de căsnicie. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?