Record de precipitații în Dobrogea. Elena Mateescu (ANM): Prognoza meteo actualizată
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Elena Mateescu atrage atenția românilor pentru perioada următoare. Cum vor arăta temperaturile în următoarele zile.

Elena Mateescu, director ANM a venit cu noi precizări în privința furtunilor care au făcut ravagii asupra țării. Directoarea instituției spune că următoarea perioadă va fi însoțită de întețiri ale vânturilor, dar și precipitații constante.

Risc de avalanșă în Făgăraș. Sănduloiu (Salvamont), sfaturi pentru turiștii care vor să urce pe munte
https://www.dcnews.ro/risc-de-avalansa-in-fagaras-sanduloiu-salvamont-sfaturi-pentru-turistii-care-vor-sa-urce-pe-munte_939579.html

În același timp, maximele vor fi coborâte, cel mai cald, spune directoarea ANM, urmând să fie în zona de sud și sud-est a țării, unde va fi o temperatură maximă de 6 sau 7 grade. 

„Într-adevăr, zona de sud-est  a țării a fost zona cea mai afectată la acest sfârșit de săptămână, acolo unde viscolul a fost semnificativ, fiind pentru prima dată când, în luna noiembrie, ANM emite o avertizare generală de cod roșu de viscol pentru această parte a țării. Din punct de vedere cantitativ, la acest moment înregistrăm un record. Ne situăm pe locul doi ca fiind cea mai ploioasă lună noiembrie în această din istoria măsurătorilor meteorologice. Cu siguranță există o probabilitate mare să ne apropiem de primul loc, luând în considerare cantitatea medie la acest moment.”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3 CNN.

Nu scăpăm de vremea rea: Un nou ciclon ajunge în România
https://www.dcnews.ro/nu-scapam-de-vremea-rea-un-nou-ciclon-vine-in-romania_939544.html

Dobrogea, record la cantitatea de precipitații pe luna noiembrie

„În cazul Dobrogei avem chiar un record, 118,6 litri pe metru pătrat, fiind cea mai mare cantitate istorică de precipitații lunare pentru luna noiembrie înregistrată până în prezent. Vorbim astăzi despre intensificări ale vântului în continuare, mai ales la munte, 70, 80 kilometri/oră, dar și în restul țării vântul se va înteți. Mâine, din nou, precipitații în aproape toate regiunile cu ninsori predominante în zona montană și submontană, precipitații mixte în zonele centrale și nordice, și sub formă de ploaie în sud și sud-est. Din punct de vedere termic, o vreme rece pentru această perioadă, cu minime negative, cu maxime foarte coborâte, cel mult 6,7 grade în partea de est.”, a mai spus Elena Mateescu, pentru sursa menționată.

Risc de avalanșă în Făgăraș. Sănduloiu (Salvamont), sfaturi pentru turiștii care vor să urce pe munte
https://www.dcnews.ro/risc-de-avalansa-in-fagaras-sanduloiu-salvamont-sfaturi-pentru-turistii-care-vor-sa-urce-pe-munte_939579.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel