Record de țări vizitate în 24 de ore! Cifra e incredibilă
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Un bărbat din Marea Britanie a doborât recordul pentru numărul țărilor pe care le-a vizitat în doar 24 de ore. 

El a mers cu avionul, trenul și autobuzul în nu mai puțin de 12 țări. Totul într-o singură zi!

Adam Leyton, în vârstă de 39 de ani, a planificat timp luni de zile călătoria sa contra cronometru în speranța ca va doborî recordul și va strânge bani pentru o organizație caritabilă care i-a ajutat sora, după ce aceasta și-a pierdut copilul. Deși întreaga călătorie a fost planificată cu atenție, bărbatul a avut parte de peripeții. A fost nevoit să alerge ultimii patru kilometri ai călătoriei pentru a ajunge în țara cu numărul 12 înainte ca cele 24 de ore să se termine.

Călătoria lui Adam a început la 7 dimineața în Perl, Germania. De acolo, el a trecut prin Luxemburg, Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria. A reușit să ajungă în Austria când mai avea doar opt minute la dispoziție.

Bărbatul a reușit însă să pună piciorul în patru țări în primele 74 de minute ale călătoriei. El a zburat cu avionul, a luat trenul, dar a folosit și mai multe rute de autobuz. Mai precis, bărbatul și-a ales orașul Perl ca punct de pornire deoarece se află foarte aproape de Schenghen, Luxemburg, orașul în care s-a semnat acordul pentru spațiul de liberă circulație.

Traseul lui Adam Leyton, care a vizitat 12 țări într-o singură zi

După Luxemburg, britanicul a bifat rapid Franța și Belgia. Din Belgia, el a zburat către Amsterdam, iar de acolo a luat un alt avion către Copenhaga. A trecut apoi podul care unește capitala daneză cu orașul suedez Malmo. S-a întors în Copenhaga, pentru a lua un zbor către Varșovia. Din Polonia, el a ajuns în Republica Cehă, iar apoi a ajuns în Bratislava, de unde a luat autobuzul către granița cu Ungaria. De aici, bărbatul a alergat către granița cu Austria.

Adam Leyton așteaptă acum ca reușita sa să fie omologată de Cartea Recordurilor. Recordul anterior a fost stabilit în 1993 de o persoană care a vizitat 11 țări în 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel