RECORD absolut. Pictura lui Banksy 'Devolved Parliament', vândută pentru suma de 11 milioane de euro - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Lucrarea este prezintă o ironie la adresa Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, potrivit cotidianului The Times and The Sunday Times.

Lucrarea ar fi fost realizată în anul 2009 cu mult timp înaintea Brexit-ului. Aceasta are dimensiunea de dimensiunea de 4 x 2,5 metri. Pictura prezintă o satiră la adresa Camerei Comunelor din Parlamentul britanic și, mai ales, artistul face o referire ironică către politicieni. Celebrul Banksy i-a înfățișat pe parlamentari ca fiind niște cimpanzei. Licitația de la casa Sotheby’s a fost adjudecată la doar 13 minute de la începerea acesteia.

Valoarea inițială stabilită de specialiști a fost de aproximativ 1,5 - 2 milioane de lire sterline, însă a fost vândută pentru o sumă record, cea mai mare sumă oferită vreodată pentru lucrarea unui artist, 9,898,500 de lire sterline, aproximativ 11 milioane de euro.

Banksy este recunoscut pentru graffitti-urile sale realizate pe numeroase clădiri importante. Acestea conțin mesaje cu un puternic impact din punct de vedere social. Banksy  este originar din Anglia, din orașul Bristol, însă nu dorește să își dezvăluie identitatea.

 
https://www.w3.org/2000/svg" xmlns:xlink="https://www.w3.org/1999/xlink">
View this post on Instagram
 
 

https://www.instagram.com/p/BvjkJdvliZ7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_blank">. Devolved Parliament I made this ten years ago. Bristol museum have just put it back on display to mark Brexit day. . “Laugh now, but one day no-one will be in charge.”

A post shared by https://www.instagram.com/banksy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px;" target="_blank"> Banksy (@banksy) onMar 28, 2019 at 7:41am PDT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel