Recomandări pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Patru reguli de care trebuie să ţii cont
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Alexandr Podvalny - Pexels
Foto: Alexandr Podvalny - Pexels
Recomandări pentru siguranţa participanţilor la trafic, privind circulaţia în condiţii de iarnă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă, în contextul avertizărilor meteorologice vizând intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte, luarea următoarelor măsuri de protecție de către conducătorii auto:

- înainte de a porni în călătorie, interesați-vă despre situația traficului și a condițiilor meteo de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și echipați-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă;

 - asigurați-vă că sunt funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic, și folosiți-le în mod corespunzător;

- măriți distanța de siguranță între autovehicule;

- în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depășirii, folosiți cu precădere frâna de motor pentru a încetini și nu bruscați comenzile autovehiculului pentru a nu derapa.

Ştirile serii din trafic:

- Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că o autoutilitară și un autoturism au fost implicate într-un accident pe DN 1 Sibiu – Brașov, la kilometrul 290, în zona localității Avrig, județul Sibiu, traficul desfășurându-se pe un fir, dirijat. Conducătorul autoturismului a fost rănit în urma coliziunii.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale în 40 de minute.

- Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că un autotren cu defecțiuni tehnice a derapat și s-a poziționat transversal pe axul drumului, blocând traficul pe DN 76 Șoimuș – Brad, în zona localității Vălișoara, județul Hunedoara. În zonă sunt semnalate precipitații sub formă de zăpadă, cu depunere pe partea carosabilă. Se acționează cu un utilaj pentru tractarea autovehiculului și reluarea circulației.

- Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că un pieton a fost surprins de un autoturism pe DNCB (Centura București), în zona localității Mogoșoaia, județul Ilfov. Victima a fost rănită grav, fiind resuscitată la fața locului. Circulația este restricționată pe sensul Otopeni către Mogoșoaia, fiind deviat traficul prin municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel