Reclamele care te fac imediat să mănânci și lista de E-uri. Bulai: Te lua amețeala când vedeai. Ăștia s-au prins ce să facă și cu găina / video
Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre reclamele care te fac să te duci imediat să mănânci și contradicția cu lista de E-uri pe care le conțin respectivele alimente.
„Aveam un curs de sociologie publică, mesajul de marketing și lumea reală și le-am arătat studenților reclame, apoi le citeam o listă de substanțe și E-uri folosite în industria alimentară. Te lua amețeala”, a spus sociologul Alfred Bulai.
„Ăștia s-au prins că, în materie de marketing, lumea vrea ca, de exemplu, carnea de găină să fie mai roșie, portocalie așa, că „aia este bună, sănătoasă”, iar oul bun este „cel roșu”. Practic, găinilor li se dă o substanță, în mâncare, care vopsește și oul acela. Dacă mă întrebi pe mine, nu e prea sănătos”, iar gălbenușul devine portocaliu. Cine a fost la țară și a mâncat ouă de acolo a văzut că nicio găină nu face gălbenuș portocaliu, ci galben”, a mai zis sociologul la DC News.
„O mare parte din boli sunt produse de mâncarea pe care o folosim și care este un produs chimic în mare măsură”, a adăugat Alfred Bulai.
„Și vine greierul și te salvează sau te otrăvește? Lumea ia pe nemestecate niște bazaconii pentru că nu îți va da nimeni viermi să-i mănânci cu furculița. Tot într-un cârnat îți vor veni. Va arăta ca un cârnat ce mănânci, chit că are în interior greieri”, a continuat Val Vâlcu.
Dialogul integral începe la minutul 53:
VEZI ȘI: Cel mai „de mirare” lucru, în România, privind „obligația” de a mânca gandaci și greieri / video
Comisia Europeană a autorizat promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, fiind a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.
Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai la DC News, în cadrul emisiunii „Nod în papură”.
„Cel care mănâncă icre negre și croissant nu va fi primul care mănâncă gândaci și greieri. Ce mă miră este că, la noi, se sperie, de asediul gândacilor și de faptul că „ne obligă” UE să mâncăm greieri, cei care mănâncă crenvurști, cei care mănâncă acei cârnați de cinci ori mai ieftini decât carnea”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.
„Cine mănâncă antricot de vită adus din Argentina nu este așa de disperat că vor veni gândacii peste el”, a mai zis Val Vâlcu.
„Păi da pentru că cine mănâncă antricot știe că nu va mânca gândaci”, a adăugat sociologul Alfred Bulai.
„Larvele, care sunt niște proteine, or fi mai toxice decât ce se bagă în crenvurști?”, a mai zis jurnalistul la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News