Rechizitoriu Caracal. DIICOT, anunț de ultimă oră. Cum a ajuns în spațiul public
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
DIICOT
DIICOT
DIICOT a făcut astăzi un anunț de ultimă oră în ceea ce privește rechizitoriul din cazul Caracal. Cum a ajuns acesta în spațiul public.

„La data de 3 februarie, președintele Tribunalului Olt a transmis procurorului șef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanților mass media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispozițiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum și cu dispozițiile art.161 și art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai părții civile M.M.G. și că personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass media o copie a actului de sesizare a instanței", conform anunțului DIICOT de marți, citează Mediafax.

Anterior, în 29 ianuarie au transmis un comunicat de presă prin care au anunțat că se fac verificări pentru a se afla cum a ajuns rechizitoriul dosarului Caracal în presă.

Infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimiși în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel