Rechizite şi ghiozdane, gratuit. Cine poate beneficia
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Peste 360.000 de preşcolari şi elevi vor beneficia, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, miercuri, la Palatul Victoria.

În şedinţa de miercuri a Guvernului a fost discutat proiectul "Rechizite pentru preşcolari şi elevi, şanse egale la educaţie", care este implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Potrivit acestui proiect, peste 360.000 de preşcolari şi elevi din clasele a II-a până în clasa a VIII-a beneficiază, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane. Concret, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. Beneficiarii sunt înscrişi în învăţământul de stat primar şi gimnazial la cursuri de zi şi se află în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. În plus, 51.539 de preşcolari vor intra în posesia rechizitelor. Aceşti copii sunt beneficiari ai tichetelor sociale acordate conform legislaţiei în vigoare privind stimularea participării în învăţământul preşcolar al copiilor provenind din familii defavorizate", a declarat Nelu Barbu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că acest proiect are ca obiectiv prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii şi facilitează accesul legal şi participarea la învăţământul obligatoriu a preşcolarilor şi elevilor proveniţi din familiile cele mai defavorizate.

"Rechizitele şi ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti către unităţile de învăţământ, iar acestea din urmă, evident, au sarcina repartizării acestor materiale către elevii şi copiii din grupul ţintă", a explicat Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel