„Recesiune tehnică”. Mircea Coșea, surprins de estimările Bruxelles-ului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Profesorul de economie Mircea Coșea a comentat ultima decizie a Comisiei Europene de revizuire a estimărilor privind evoluția economiei României, a explicat ce este posibil să se întâmple în a doua parte a anului și a vorbit, de asemenea, în exclusivitate pentru DCBusiness, despre declarațiile din ultimul timp, extrem de festiviste, dar foarte înșelătoare. 

Comisia Europeană a revizuit în jos şi estimările referitoare la avansul economiei româneşti în 2024, până la 2,9%, de la 3,1% cât preconiza în toamna anului trecut. Ce spune profesorul de economie Mircea Coșea despre această decizie a Executivului UE. 

”Este o surpriză ceea ce spune Comisia Europeană, dar este o surpriză în sensul că ne-a dat, totuși, o anumită creștere. Deși, din punctul meu de vedere, trebuia și mai puțin. Pentru că eu am mare grijă în legătură cu evoluția economiei românești și în acest an, și în anii care vin. Nu cred că vom ajunge să avem în jur o creștere de 3% pe 2024, pentru că există încă temerea, din punctul meu de vedere, unei întrări într-o recesiune tehnică în a doua jumătate a acestui an. CONTINUAREA PE DCBUSINESS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel