Rebengiuc și Arafat, decorați de principesa Margareta la Castelul Peleș
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Actorul Viorel Rebengiuc și secretarul de stat în ministerul Sănătății, Raed Arafat, au fost joi, alături de mai multe personalități ale lumii culturale și sociale, decorați de Principesa Margareta, la Castelul Peleș din Sinaia, transmite Agerpres.

Sala Florentină a Castelului l-a găzduit și Principele Radu, în timpul ceremoniei unde au fost decorate peste 20 de personalități. Decorațiile au fost oferite de către Principesa Margareta în numele Regelui Mihai.

Victor Rebengiuc a primit decoraţia "Nihil Sine Deo", un alt ordin care se acordă în cadrul acestei ceremonii fiind 'Prin noi înşine'.

Ceremonia s-a încheiat cu un concert coral susținut în sala de concerte a Castelului Peleș.

Instituită pe data de 30 decembrie 2009 la Palatul Elisabeta şi limitată la un număr de 200 de membri, decoraţia regală "Nihil Sine Deo" se acordă "personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel".  Aceasta se mai acordă ambasadorilor şi foştilor ambasadori care s-au remarcat prin contribuţia lor excepţională la promovarea unei bune imagini a României. Sistemul de ordine, decoraţii şi medalii ale Casei Regale a României este mijlocul prin care regele Mihai I al României răsplăteşte eforturile şi meritele unor personalităţi care au adus contribuții importante dezvoltării vieţii româneşti şi care au sprijinit Casa Regală în iniţiativele ei publice, mai scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel