Real Madrid cere explicații după incidentele petrecute la finala Champions League
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
liverpol - real madrid champions league
liverpol - real madrid champions league
Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a cerut public "răspunsuri şi explicaţii" pentru incidentele "regretabile" din 28 mai, de la arena Stade de France, unde echipa madrilenă a câştigat al 14-lea său trofeu al Ligii Campionilor, după victoria cu 1-0 în faţa lui Liverpool, informează agenţia EFE.

"Având în vedere evenimentele nefericite care au avut loc pe 28 mai în vecinătatea şi la intrarea în arena Stade de France, chiar şi în incinta stadionului, Real Madrid vine în apărarea suporterilor săi care au avut de suferit de pe urma acestor incidente", se arată într-un comunicat al clubului.

Clubul madrilen vrea să ştie, în primul rând, "care au fost motivele care au dus la desemnarea locului de desfăşurare a finalei în acel loc şi criteriile care au stat la baza acestei decizii, ţinând cont de evenimentele petrecute".

Real Madrid cere, de asemenea, "răspunsuri şi explicaţii care să determine cine a fost responsabil pentru faptul că suporterii au rămas fără apărare, mai ales că în majoritatea lor comportamentul acestora a fost exemplar".

"Înţelegem că ceea ce ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare a fotbalului pentru toţi fanii care au asistat la meci a dus la unele evenimente nefericite care au provocat o profundă indignare pentru toată lumea" se mai arată în nota transmisă.

Finala Ligii Campionilor s-a soldat cu 68 de persoane arestate, dintre care 39 încarcerate, conform Poliţiei.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat deschiderea unei "anchete independente" privind eşuarea planului de securitate instituit la finala Ligii Campionilor de pe Stade de France, aflat în centrul unei polemici devenite politice.

Forul european a anunţat, într-un comunicat, "o anchetă independentă privind evenimentele din jurul finalei Ligii Campionilor", după ce într-o primă fază a făcut referire doar la "mii de bilete false care au blocat turnicheţii de la intrarea înspre tribunele rezervate fanilor lui Liverpool".

UEFA a explicat după meci că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Poliţia a fost obligată să intervină cu gaze lacrimogene după ce mulţi suporteri au forţat filtrele de control din jurul stadionului, notează Agerpres.

Incidente la finala Ligii Campionilor. Miniştrii francezi, audiaţi de Senat

Miniştrii francezi au fost audiaţi de Senat, după incidentele de la finala Ligii Campionilor, acolo unde mii de fani au fost ţinuţi la porţi, din cauza sistemului care valida tichetele de intrare. 

Audierea a avut loc miercuri seara, în condițiile în care presiunea asupra lui Oudéa-Castéra și Darmanin crește, ca urmare a comentariilor făcute de aceștia în urma scenelor înfiorătoare care au avut loc în fața Stade de France - un loc cheie pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 - în perioada premergătoare finalei de sâmbăta trecută. Senatorii care au dispus audierea au afirmat că evenimentele în care poliția franceză s-a ciocnit cu fanii lui Liverpool "au oferit o imagine proastă a Franței pe scena internațională".

În contextul în care Franța urmează să găzduiască anul viitor Cupa Mondială de rugby și Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024, senatorii au declarat că scenele au stârnit, de asemenea, "îngrijorări puternice cu privire la capacitatea sa de a organiza competiții internaționale cu un nivel ridicat de securitate".

"Ceea ce așteptăm este claritate și, aproape că aș vrea să spun, onestitate", a declarat pentru Franceinfo François-Noël Buffet, șeful comisiei senatoriale.

Suporterii lui Liverpool au fost stropiți cu spray lacrimogen de către poliția franceză, iar fanii cu bilete au fost lăsați la cozi masive, ceea ce a dus la întârzierea cu 35 de minute a meciului cu echipa spaniolă Real Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel