Reacții la moartea președintelui Iranului după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele iranian Ebrahim Raisi, un lider dur, văzut de mult timp ca un potențial succesor al liderului suprem Ayatollah Ali Khamenei, a fost ucis într-un accident de elicopter în zona muntoasă din apropierea graniței cu Azerbaidjanul.

Declarație Hamas

Declarația transmite "cele mai profunde condoleanțe și solidaritate" către liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, guvernul iranian și poporul iranian pentru "această pierdere imensă".

Declarația i-a lăudat pe liderii iranieni decedați pentru susținerea cauzei palestiniene și a rezistenței împotriva Israelului și și-a exprimat încrederea că "instituțiile adânc înrădăcinate" ale Iranului îi vor permite țării să depășească "repercusiunile acestei mari pierderi".

Mohammed Ali AL-Houthi, Șeful Comitetului Revoluționar Suprem Houthi din Yemen 

"Cele mai profunde condoleanțe poporului iranian, conducerii iraniene și familiilor președintelui Raisi și delegației care îl însoțește pentru martiriul lor raportat. Îi cerem lui Dumnezeu să le acorde familiilor lor răbdare și alinare. Cu adevărat, noi aparținem lui Allah și la El ne vom întoarce. Poporul iranian va rămâne adeptul liderilor loiali poporului său, prin voia lui Dumnezeu", a spus acesta pe X.

Premierul indian Narendra Modi

"Profund întristat și șocat de dispariția tragică a Dr. Seyed Ebrahim Raisi, președintele Republicii Islamice Iran. Contribuția sa la consolidarea relației bilaterale dintre India și Iran va fi mereu amintită. Sincerele mele condoleanțe familiei sale și poporului iranian. India este alături de Iran în aceste momente de tristețe", a scris Narendra Modi pe X, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel