Reacția OpenAI după ce Musk a dat Chat GPT în judecată: Vrea să ne atașăm de Tesla ca de vaca de muls
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
OpenAI respinge afirmațiile lui Elon Musk conform cărora startup-ul ar fi abandonat misiunea sa inițială de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul omenirii și afirmă că miliardarul a cerut o fuziune între producătorul ChatGPT și Tesla, scrie Reuters.

Într-o postare pe blog, OpenAI intenționează să respingă toate acuzațiile lui Musk. Miliardarul a intentat un proces împotriva startup-ului pe care l-a cofondat săptămâna trecută, susținând încălcarea contractului și afirmând că firma susținută de Microsoft este acum concentrată pe obținerea de profit.

OpenAI a declarat că Musk dorea ca compania să fuzioneze cu producătorul de vehicule electrice Tesla și a trimis un e-mail în care se spunea că startup-ul ar trebui să se "atașeze de Tesla ca de vaca de muls".

Acțiunile Tesla au scăzut cu 2% în tranzacționarea premergătoare pe piața deschisă de miercuri.

OpenAI a spus că sugestia a venit după ce Musk și compania au decis că următorul pas era crearea unei entități cu scop lucrativ în 2017 pentru a genera capital pentru construirea unei inteligențe artificiale generale (AGI).

Antreprenorul miliardar a dorit ulterior o majoritate a acțiunilor, control inițial al consiliului de administrație și să fie CEO al OpenAI, a declarat compania.

Dar OpenAI și Musk nu au putut ajunge la un acord privind condițiile unei entități cu scop lucrativ, deoarece startup-ul a considerat că este împotriva misiunii pentru ca o singură persoană să aibă control absolut asupra firmei.

În procesul său, Musk a declarat că cei trei fondatori ai OpenAI au fost inițial de acord să lucreze la AGI, un concept conform căruia mașinile ar putea gestiona sarcini precum un om, dar într-un mod care să "beneficieze umanitatea".

Musk a împins, de asemenea, OpenAI să anunțe o angajare inițială de finanțare de 1 miliard de dolari în 2015, după ce CEO-ul Sam Altman și cofondatorul Greg Brockman au planificat inițial să strângă 100 de milioane de dolari.

"Suntem triști că s-a ajuns aici cu cineva pe care l-am admirat profund - cineva care ne-a inspirat să ne propunem obiective mai mari, apoi ne-a spus că vom eșua, a lansat un concurent și apoi ne-a dat în judecată când am început să facem progrese semnificative către misiunea OpenAI fără el", a spus OpenAI.

Musk și Tesla nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru un comentariu pe blog.

Procesul lui Musk este o culminare a opoziției sale de lungă durată față de startup.

OpenAI a devenit între timp fața inteligenței artificiale generative, în parte datorită miliardelor de dolari în finanțare de la Microsoft.

Musk a înființat propria sa startup de inteligență artificială, xAI, lansată în luna iulie trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel