Data publicării:

Reacția unui instructor auto în cazul accidentului din 2 Mai: Noi nu avem nici o șansă să le corectăm comportamentul în trafic în 15 ședințe

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
George Ciprian Sava, instructor auto în Galați, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a a ucis două persoane în stațiunea 2 Mai.

Cum comentați cazul lui Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care a ucis doi studenți conducând drogat?

„Trist, din păcate tipologia șoferului se formează de când e copil și se uită de pe bancheta din spate la părinții lui cum conduc sau ca adolescent, se formează în mașina prietenilor lui teribiliști care au deja carnet.

Noi, ca instructori, nu avem nici o șansă să le corectăm comportamentul în trafic în 15 ședințe, dacă ei au fost antrenați psihic 18 ani să aibă un comportament agresiv în trafic sau să fie teribiliști. Un sfat pentru părinți, dacă aveți minorul în mașină cu voi, măcar atunci respectați regulile de circulație, dacă vreți să va trăiască copiii voștri mai mult ca voi!", a spus George Ciprian Sava.

Cum se poate evita o astfel de tragedie?

„Din păcate, prin educație, e prea târziu în zilele noastre să mai îndreptăm ceva pentru generația de 18 ani care dă de permis acum. Trebuie înăsprite sancțiunile și amenzile. Personal, dacă aș putea, aș promulga o lege prin care cei prinși drogați sau băuți la volan, în plus față de ce este stipulat acum, să le fie suspendat permisul pe viață și să le fie confiscată mașina.", a spus instructorul auto, George Ciprian Sava, pentru DC News. 

Vlad Pascu, un tânăr șofer, drogat, în vârstă de doar 19 ani, care abia luase permisul de conducere, a ucis două persoane și a rănit altele, după ce a intrat cu mașina în aceștia, în stațiunea 2 Mai.

Vlad Pascu, autorul accidentului, a fost arestat pentru 30 de zile. Tânărul a fost prins de polițiști după ce a plecat de la locul faptei, iar în sângele său au fost detectate 3 substanțe ilegale - cocaină, amfetamină și metamfetamină.

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tribunalul Constanța poate contesta decizia Judecătoriei Constanța de a-l aresta pe tânăr pentru 30 de zile. El a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel