Reacția unor eurodeputați francezi, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în PE. Ce spun despre români. Rareș Bogdan: Ne-au jignit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European.

Diana Șoșoacă a făcut circ astăzi în Parlamentul Euroopean, fiind scoasă afară din sala de plen cu forța. Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre acest incident, explicând care a fost reacția celorlalți eurodeputați atunci când au văzut comportamentul deviant al eurodeputatei din România.

"A fost un moment extrem de trist pentru imaginea României. Doamna aceasta sau nu realizează... foarte probabil nu vrea să aducă deservicii imaginii României, dar vă asigur că a adus mai multe decât a adus oricine în Parlamentul European. Din momentul în care noi am intrat în Uniunea Europeană și avem membri în Parlamentul European, niciodată în istoria prezenței noastre în Europa, în instituțiile europene, nu s-a întâmplat așa ceva. Eu am răspuns acum la peste 50 de oameni. În jurul meu erau șefii delegației din Olanda, din Portugalia, Spania, din Italia, din Germania, din Slovenia, Slovacia, Cehia, cărora a trebuit să le răspund ce e cu această doamnă.

VEZI ȘI: Diana Şoşoacă, evacuată din sala de plen a Parlamentului European în aplauzele tuturor/ VIDEO. Chirieac: Românii care au votat-o sunt în extaz acum

Reacția unor eurodeputați francezi: "Așa sunt românii"

Apoi, la sala de grup la fel. În dreapta mea erau trei eurodeputați francezi care au spus: "Așa sunt românii". M-am ridicat de la locul meu, m-am dus la ei și le-am spus: "Și eu sunt român și vă asigur că românii sunt ca mine, nu ca această doamnă, vă rog frumos să vă retrageți cuvintele".

"Da, ne scuzați, a fost o exprimare nefericită", au spus.

După aia a venit șeful delegației franceze la mine să își ceară scuze în numele lor pentru că ne-au jignit. Atât a reușit doamna să facă astăzi... Iar afară am dat explicații presei din Franța, din Italia, pentru comportamentul respectiv, așa cum ieri a trebuit să răspund întrebărilor, și eu, și alți colegi, că nu doar pe mine mă întreabă, din cauza declarațiilor cu Putin, de faptul că "Putin este aducător de pace", că asta a fost cealaltă declarație pe care a spus-o doamna Șoșoacă și a dus-o pe prima pagină în Politico.

Rareș Bogdan: Gestul suprem care m-a șocat

Dar astăzi, vă spun că eu de 5 ani de zile nu am văzut așa ceva, iar gestul suprem care m-a șocat a fost că unul dintre liderii dreptei ultra-radicale, liderul Frontului Național, care e la patru scaune în fața mea în Parlamentul European, s-a întors spre mine și a făcut cu mâna la cap ca și când "e nebună?". Și teoretic ei sunt în aceeași familie, deci până și cei din zona extremei drepte au fost șocați", a declarat Rareș Bogdan în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel