Reacția premierului Victor Ponta față de protestele de la Pungești
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a criticat declarațiile președintelui Traian Băsescu cu privire la unirea României cu Republica Moldova, făcând aluzie la protestele de la Pungești și la explorarea gazelor de șist. 

"Am văzut că în ultimele zile este un mare entuziasm după cum ne unim cu Moldova, foarte bine, dar nu ar fi mai bine să fim independenți energetic ca să putem sprijini și Moldova?", a întrebat retoric premierul pe jurnaliștii curioși să afle ce părere are despre noile conflicte dintre localnici și jandarmi de la Pungești, înainte de ședința BPN a PSD. Victor Ponta a adăugat: "Dacă noi publicăm în presa din România interesele unor firme din Est, cum ajutăm Moldova? Cei ce zic să ajutăm Moldova se opun ideii ca România să aibă energie, gaze, pentru ambele țări".

"Acțiunile jandarmilor, sută la sută legale. Îi felicit"

Premierul a punctat: "Eu cred că România poate fi o țară democratică și puternică, dacă respectăm legile. Și nu vom reuși, dacă 20-30 de oameni încalcă legea. Acolo este vorba despre o proprietate privată și dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această țară, tot la fel procedam. Dacă erau niște oameni care ocupau ilegal un teren, se aplica legea. Acțiunile jandarmilor au fost sută la sută conform legii și pentru asta îi felicit".

Victor Ponta  a mai precizat că "MAI și Jandarmeria au procedat foarte bine, e o problemă legată de aplicarea legii", precizând că "orice proprietate privată, a oricui, trebuie apărată de statul român și asta au făcut jandarmii astăzi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel