Reacția PMP după ce parlamentarii și-au mărit salariile: „Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români”
Ionuț Simionca, secretarul general al PMP, a comentat votul în parlament pentru mărirea salariilor demnitarilor.
„Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!
Pentru majorarea pensiilor, PSD şi PNL se ceartă public de câteva luni. Pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, consensul a fost instant şi unanim, aşa cum arată votul de ieri de la Senat. În timp ce pensionarii aşteaptă în faţa televizorului să vadă la ce procente se înţeleg PSD cu PNL, armonie politică - fără excepţie - a existat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, majorarea salariilor bugetarilor şi continuarea angajărilor în sistemul public.
PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii.
"Domnilor" guvernanţi, ne-a ajuns cuţitul la os! Cu ce ajutaţi românii care, în plină iarnă, vor sta în frig pentru că nu îşi vor permite plata facturilor? Din birourile de la Parlament şi de la Guvern cum se simte criza?”, a declarat Ionuț Simionca, secretarul general al PMP.
”Să devenim bogați și cinstiți”. Cresc salariile parlamentarilor și aleșilor locali. Amendamentul strecurat în Senat pe ultima sută de metri
Salariile parlamentarilor vor fi majorate, la pachet cu indemnizațiile aleșilor locali.
Proiectul prin care se majorează salariile parlamentarilor a intrat astăzi, pe ultima sută de metri, la votul Senatului, primind o favorabilitate de 92 de voturi. 22 au votat împotrivă, patru s-au abținut. Nu doar parlamentarii vor lua indemnizații mărite, ci și aleșii locali.
Senatorii UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, spun că scopul urmărit este de "eliminare ai inechităţilor existente în acest moment".
"Personalul de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Serviciilor Parlamentului, Serviciului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale beneficiază pe durata desfăşurării acestei activităţi de majorare a salariului de bază aflat în plată prevăzut la art.77(alin) 4 din prezenta lege. Stabilirea personalului de specialitate implicat în procesul legislativ se face prin decizie a ordonatorului principal de credite, respectiv prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere, în cazul Parlamentului. Prin hotărâre a Biroului permanent al fiecărei Camere se stabileşte personalul contractual care beneficiază de sporul de complexitatea muncii în cuantumul prevăzut la art.17 (alin.)4", prevede amendamentul adus la proiectul de lege privind aprobarea OUG 115/2022 pentru completarea art. I din OUG 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, arată Agerpres.
Actul normativ vizează acordarea, începând cu luna august 2022, pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grad/trepte profesionale şi pentru personalul care avansează în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă în perioada ianuarie - iulie 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna iulie 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News