Data actualizării:
Data publicării:

Reacția NATO în cazul unui atac nuclear la centrala de la Zaporojie

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO/ foto Agerpres
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO/ foto Agerpres
Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a vorbit despre cum va reacționa NATO în cazul în care va avea loc un atac nuclear la Centrala de la  Zaporojie.

Secretarul General al NATO a fost întrebat care va fi reacția NATO dacă un accident nuclear va avea loc la Zaporojie sau dacă focoasele nucleare trimise în Belarus vor fi cu adevărat plasate acolo. Care va fi răspunsul țărilor NATO?

„În primul rând, retorica nucleară a Rusiei este una periculoasă și lipsită de orice fundament. Rusia trebuie să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și nici nu ar trebui să fie dus vreodată. Aliații NATO, bineînțeles, monitorizează îndeaproape ceea ce face Rusia, condamnăm anunțul potrivit căruia Rusia va trimite arme nucleare tactice în Belarus.

Monitorizăm îndeaproape ceea ce fac. Până acum nu am văzut nicio schimbare în postura nucleară a Rusiei, care să necesite un răspuns din partea noastră, de modificare a posturii noastre. Rămânem vigilenți și ne vom asigura, bineînțeles, că suntem gata să protejăm și să apărăm fiecare țară NATO împotriva oricărei potențiale amenințări.

În ceea ce privește situația de la centrala de la Zaporojie, mesajul nostru către Rusia este că trebuie să-și retragă forțele de acolo pentru că modul în care se comportă în acest moment în Zaporojie este un mod care subminează securitatea celei mai mari centrale nucleare din Europa.”, a spus Jens Stoltenberg. 

 

Youtube video image

VEZI ȘI: Summit NATO la Vilnius. Jens Stoltenberg susține că alianța se află într-un „moment istoric” /video https://www.dcnews.ro/summit-nato-la-vilnius-jens-stoltenberg-sustine-ca-alianta-se-afla-intr-un-moment-istoric_922388.html 

VEZI ȘI: Aderarea Ucrainei la NATO va fi discutată de liderii alianței, la Vilnius /video https://www.dcnews.ro/aderarea-ucrainei-la-nato-va-fi-discutata-de-liderii-aliantei-la-vilnius_922365.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel