Reacția lui Vladimir Putin, după moartea președintelui Iranului. "Un adevărat prieten al Rusiei"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vezi în articol ce Vladimir Putin despre moartea președintelui Iranului după ce elicopterul în care acesta se afla s-a prăbușit.

Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj elogios la adresa președintelui iranian Ibrahim Raisi, după moartea acestuia. Liderul de la Kremlin a afirmat că accidentul de avion în care decedat acesta este o „tragedie uriașă” și l-a numit pe Ibrahim Raisi "un politician remarcabil".

„Vă rugăm să acceptați cele mai profunde condoleanțe pentru tragedia enormă care s-a abătut pe poporul Republicii Islamice Iran - accidentul aviatic care i-a luat viața președintelui Seyyed Ibrahim Raisi, precum și viețile unui număr de alte personalități proeminente ale guvernului din țara dumneavoastră”, scrie într-o telegramă de condoleanțe pe care Putin a trimis-o lui Seyyed Ali Khamenei, liderul suprem al Republicii Islamice Iran, scrie Interfax.

Vladimir Putin, despre Ibrahim Raisi: Un adevărat prieten al Rusiei

„Seyed Ebrahim Raisi a fost un politician remarcabil, a cărui viață întreagă a fost dedicată slujirii patriei. S-a bucurat pe bună dreptate de un înalt respect din partea compatrioților săi și de o autoritate semnificativă în străinătate. Ca un adevărat prieten al Rusiei, a adus o contribuție personală neprețuită la dezvoltarea bunăstării și relațiilor dintre țările noastre, făcând eforturi mari pentru a le aduce la nivelul parteneriatului strategic”, a scris Putin.

Putin a spus că a avut ocazia să se întâlnească de mai multe ori cu Raisi.

„Voi păstra pentru totdeauna cea mai strălucită amintire a acestei persoane minunate. Vă rugăm să transmiteți cuvinte de sinceră simpatie și sprijin familiei și prietenilor regretatului președinte și tuturor celor care au murit în această catastrofă teribilă în fața unei pierderi atât de dificile, ireparabile”, se mai arată în mesajul lui Vladimir Putin.

Reamintim că un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ibrahim Raisi s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din nord-vestul Iranului, în apropiere de granița cu Azerbaidjan. La bord se afla și ministrul iranian de Externe, Hossein Amir Abdollahian, dar și alți oficiali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel