Reacția lui Mutu, după ce a aflat că Pițurcă nu l-a convocat la națională
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Adrian-Mutu4
Adrian-Mutu4

Echipa națională va juca, la începutul lunii septembrie, meciurile decisive cu Ungaria și Turcia, de care depinde prinderea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia din 2014, fără Adrian Mutu, acesta nefind convocat de antrenorul Victor Pițurcă.  

Atacantul echipei Ajaccio Adrian Mutu a explicat, pentru Libertatea, că regretă faptul că nu va putea evolua în teren, însă a dat de înțeles că este deranjat și de faptul că Victor Pițurcă nu l-a anunțat de neconvocare.

După ce i s-a comunicat de reporter că au fost trimise convocările pentru stranieri și că nu se regăsește printre fotbaliştii chemaţi la lot pentru meciurile cu Ungaria şi Turcia,“Briliantul” a comentat: "Da? Ce chestie, să aflu aşa, de la tine… Ar fi fost mai corect să mă anunţe cineva de la naţională, măcar vreun ajutor de-al lui Piţurcă. Nu m-a sunat nimeni, habar nu aveam!", a spus  Mutu, recunoscând că este afectat de veste. "Viaţa merge înainte, cu bune şi cu rele. N-aş vrea să spun acum, la cald, lucruri care ar durea prea tare apoi. Eu am dat totul la meciurile din campionatul Franţei, am jucat titular, făceam faţă şi la partidele cu Ungaria şi cu Turcia. Dar nu eu decid convocările. Victor Piţurcă răspunde pentru asta, aşa cum o va face şi pentru rezultatele ulterioare, bune sau rele…".

În continuare, Mutu a urat baftă băieților, României, dar și lui Pițurcă, explicând că va "o “dublă” grea, de totul sau nimic. E un avantaj că vom evolua acasă, în faţa românilor noştri, aşa că e musai să ne impunem. Să tragem cu dinţii timp de 180 de minute, să ne dăruim total, să nu cedăm nici un fir de iarbă fără luptă. Ce rău îmi pare că nu voi fi acolo… Voi ţine însă pumnii strânşi", a declarat "Briliantul".

Acesta, însă, a respins varianta oferită de jurnalistul de la Libertatea, potrivit căreia Piţurcă a decis să nu-l mai cheme la echipa națională pentru a nu depăși recordul de goluri, pe care îl deţine la egalitate cu Gică Hagi. „Am înscris acelaşi număr de goluri cu naşul meu şi sunt mândru de asta. Hagi a marcat în meciuri memorabile. E o cinste să fii egal cu Hagi. Nu ştiu de ce n-am fost convocat. Dar ştiu altceva. Acum, când sunt în drum spre antrenament, mă gândesc că nu mai sunt naivul de altădată. Nu mă mai aprind aşa uşor… Îmi voi vedea de treabă la echipa de club, voi da totul şi poate voi fi selecţionat iar. Nu voi renunţa niciodată la naţională! Cât timp voi juca fotbal, mă voi gândi întotdeauna la tricolor, pentru că a fost visul meu de mic copil. Cel puţin visurile nu ţi le poate lua nimeni!”, a conchis decarul echipei naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel