Reacția lui JORDAN după moartea lui GEORGE FLOYD
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 01 iun 2020 / 14:40
Foto: Agerpres
Baschetbalistul de legendă Michael Jordan a spus că este „profund întristat, extrem de îndurerat și în simplă agonie” după ce americanul de culoare George Floyd a murit în urma arestării, în Minneapolis.

Baschetbalistul de legendă Michael Jordan a spus că este „profund întristat, extrem de îndurerat și în simplă agonie” după ce americanul de culoare George Floyd a murit în urma arestării, în Minneapolis, conform BBC Sport.

Jordan este unul dintre sportivii care au încercat să se folosească de platforma lor pentru a promova o viziune anti-rasism, în contextul protestelor masive din Statele Unite.

Rasism înrădăcinat în Statele Unite

„Văd și simt durerea, nervii și frustrarea tuturor”, a adăugat Jordan. „Stau alături de cei care denunță rasismul și violența împotriva oamenilor de culoare înrădăcinate în țara noastră. A fost destul”.

Statele Unite au fost cuprinse de proteste în marile orașe, după ce Floyd, un bărbat neînarmat, a murit pe 25 mai după ce a fost sufocat cu genunchiul de un polițist alb, Derek Chauvin, timp de 8 minute și 46 de secunde. Chauvin a fost dat afară din Poliție și a fost reținut sub acuzația de omor.

Mesajul Vanessei Bryant

Văduva lui Kobe Bryant, baschetbalistul care a murit într-un accident de elicopter la începutul anului, a distribuit o poză cu soțul său purtând un tricou cu „Nu pot respira”.

„Soțul meu a purtat acest tricou acum ani de zile și uite-ne că tot aici suntem”, a scris ea. „Viața este extrem de fragilă. Viața este imprevizibilă. Viața este prea scurtă”, a adăugat Vanessa Bryant.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro