Reacția Kremlinului după ce Zelenski a sugerat că Putin este mort: Cu cât își va da seama mai devreme....
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reacția Kremlinului după ce Zelenski a sugerat că Putin este mort: Cu cât își va da seama mai devreme.... / Foto: Kremlin.ru
Reacția Kremlinului după ce Zelenski a sugerat că Putin este mort: Cu cât își va da seama mai devreme.... / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul a reacționat după ce Volodimir Zelenski a sugerat că Vladimir Putin este mort.

Kremlinul i-a răspuns lui Volodimir Zelenski, după ce acesta a sugerat că Vladimir Putin ar fi mort. Președintele Ucrainei ar trebui să realizeze că Vladimir Putin este și va fi. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. Reacția lui Peskov a venit după ce liderul ucrainean, în timpul unui discurs la Davos, a pus la îndoială faptul că Vladimir Putin este în viață și că este posibil să se negocieze cu el, scrie Komersant.ru.

"Este clar că din punct de vedere pur psihologic, domnul Zelenski ar prefera să nu existe nici Rusia, nici Putin, dar cu cât își va da seama mai devreme, cu atât mai devreme regimul ucrainean își va da seama că Rusia și Putin există și vor exista, va fi cu atât mai bine pentru o țară precum Ucraina", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în timpul briefingului.

Dmitri Peskov a adăugat că obiectivele Rusiei vor fi atinse într-un fel sau altul. Cu cât autoritățile ucrainene își manifestă mai devreme disponibilitatea de a ține cont de aceste solicitări, cu atât Ucraina va "începe recuperarea" mai repede, a spus purtătorul de cuvânt.

Ce a spus Zelenski



Ieri, 19 ianuarie, la Forumului Economic Mondial de la Davos, Volodimir Zelenski a spus că nu știe cine ia decizii în Rusia și cu cine, în acest sens, este necesar să se negocieze pentru rezolvarea conflictului, sugerând că Vladimir Putin ar fi, de fapt, mort.

"Nu prea înțeleg cu cine să vorbesc și despre ce. Nu sunt sigur că președintele rus care apare uneori în fața unei `chromakey` într-un studio (fundal verde de studio care permite amplasarea personajului în orice imagine – n.r.) este, de fapt, cel adevărat. Nu prea înțeleg dacă este în viață sau dacă el ia decizii, sau oricine altcineva ia decizii acolo", a spus președintele ucrainean.

VEZI ȘI: Zelenski: Nu sunt pe deplin sigur că Putin este încă în viață

Negocierile de pace, încă un vis

Pe 17 ianuarie, secretarul de presă al președintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a numit principiile integrității teritoriale a Ucrainei o condiție pentru reluarea negocierilor cu Rusia. Potrivit acestuia, acum Rusia se oferă să semneze un ultimatum. Moscova, în special, cere recunoașterea regiunilor anexate ca fiind ruse.

Kremlinul a afirmat anterior că este pregătit pentru dialog, dar acest lucru ar fi împiedicat de poziția Kievului. Vorbim de decretul lui Volodimir Zelenski, conform căruia negocierile cu Rusia sunt imposibile în timp ce Vladimir Putin este președintele acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel