Reacție vehementă față de scenariul catastrofal pentru PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Din momentul în care Klaus Iohannis a fost desemnat prezidențiabilul PNL, în presă a început să circule un scenariu care s-ar putea dovedi catastrofal pentru Alianța Creștin Liberală. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a avut o reacție vehementă când a fost întrebată despre acest scenariu.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, este favorit să fie nominalizat candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale 2014. Scenariul negru pentru Iohannis prevede ca, după ce ar fi desemnat candidatul ACL, procesul acestuia cu ANI să primească termen la Înalta Curte după 25 septembrie, data limită de depunere a candidaturilor la prezidențiale.

În eventualitatea unui verdict negativ primit între 25 septembrie și finalul alegerilor, Klaus Iohannis ar fi scos din cursă, iar Alianța Creștin Liberală ar rămâne fără candidat.

Citește și: Iohannis, proces ANI: CCR riscă să-l scoată din cursa pentru Cotroceni. Băsescu, salvarea liderului PNL

Gorghiu: Este o intoxicare de presă

Întrebată dacă PNL și ACL iau în calcul acest scenariu, Alina Gorghiu a răspuns:

"Este imposibil un asemenea scenariu și este o intoxicare pe care am dezavuat-o din prima secundă când am auzit-o. Chiar s-a spus că pe data de 25 septembrie va fi termen. Nimic mai fals! Nu s-a pus niciodată problema să existe vreun termen. Ba chiar președintele Agenției Naționale de Integritate a ieșit și a spus că nu are termen în recursul făcut de domnia sa, de instituția pe care o reprezintă.

Eu cred așa: că absolut orice intoxicare trebuie lăsată deoparte. Cred că singurii care vor putea spune dacă Iohannis sau candidatul PDL care va fi desemnat, că va fi Iohannis, că va fi Predoiu, (...) cred că e bine să lăsăm electoratul să se pronunțe. Nu există niciun fel de impediment legal în candidatura dlui Iohannis, dacă dânsul va fi desemnat candidat. 

Acest scenariu este fals și este o intoxicare de presă", a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.

Vezi și: Ponta renunță la avantajul esențial în lupta cu Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel