Reacție. Hertha Muller: Pe mine nu m-a întrebat nimeni
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Laureată a Premiului Nobel, scriitoarea spune că nici măcar nu știa că este membru în Uniunea Scriitorilor din România.

Scriitoarea Herta Muller, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură în 2009, neagă faptul că ar fi membră în Uniunea Scriitorilor din România (USR) şi caracterizează drept o procedură nedemocratică cooptarea sa în Uniune. 
"Asta e o glumă? Nici măcar nu ştiam că sunt membră a Uniunii Scriitorilor din România. Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să intru în Uniune şi nimeni nu mi-a comunicat că am fost admisă - indiferent din ce motiv. Şi când să se fi întâmplat asta? Niciodată nu am primit vreo solicitare de-a plăti cotizaţia", afirmă celebra scriitoare - care trăiește în Berlin - într-o declaraţie acordată Agerpres. 

[citeste si]

”Altcineva decide și mă trage la răspundere”

Muller s-a arătat uimită de modul în care s-a procedat. "Pe vremea când mai trăiam în România, în 1985 sau 1986, s-a pus problema să fiu primită în Uniunea Scriitorilor. Atunci am condiţionat primirea mea de primirea lui William Totok. Dar cum el nu a fost admis, nu am intrat nici eu. De atunci nu am mai avut nici un contact cu această organizaţie. Şi nici ulterior nu mi-am exprimat vreodată intenţia de-a deveni membru al Uniunii. Ce înseamnă tot acest teatru absurd? Un fel de cooptare ca pe vremuri? Cineva decide peste capul meu şi apoi mă trage şi la răspundere. Asta nu este în niciun caz o procedură democratică", a mai spus Herta Muller.
Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu şi-ar fi plătit cotizaţia de 150 de lei pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel