Reabilitarea seismică în România. Ambasador Ovidiu Dranga: S-au pus bazele unui dialog cu experți din Japonia. Sper să reușim! / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, a vorbit despre posibila implicare a experților niponi în programul național de reabilitare seismică.

Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Japonia, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre strângerea legăturilor cu autoritățile japoneze pentru participarea experților niponi în programul național de reabilitare seismică din România.

„Implicarea firmelor japoneze în proiecte de reabilitare seismică a clădirilor din România este foarte importantă. Programul național de reabilitare seismică e un proiect foarte, foarte important, care beneficiază de finanțare.

Am fost impresionat de eforturile făcute de Ministerul Dezvoltării. Am avut o discuție cu domnul ministru Cseke și mi s-a părut fabulos ce au reușit să facă. E o lege foarte generoasă, poate cea mai generoasă lege în ceea ce privește reabilitarea seismică din Europa. Dacă reușim să aducem în acest program o participare japoneză, acest program va căpăta credibilitatea pe care o dă participarea japoneză. Japonia e țara cu cea mai bună tehnologii în ceea ce privește reabilitarea și protecția împotriva seismelor“, a spus ambasadorul Dranga.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Realizările lui Klaus Iohannis în Japonia. Ce a ”livrat” președintele. Dezvăluirile ambasadorului Ovidiu Dranga

„Vom primi consultanță din partea Japoniei?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu știm! Au fost puse bazele unui dialog. S-a discutat la nivel de principiu cu entități din acest domeniu. Eu voi ajuta cât pot astfel încât acest dialog să continue și să avem rezultate. În toamnă, probabil, se va face un eveniment de creare de legături directe între autoritățile publice din România, instituțiile de cercetare în domeniul seismic, etc. Universitatea de Construcții din București are un centru de evaluare seismică, de care nu știam, făcut cu un credit japonez și la care s-au făcut testele seismice pentru podul de la Brăila. Acele evaluări s-au făcut în România, la Universitatea de Construcții, la un laborator finanțat de Japonia“, a spus Ovidiu Dranga.

„Foarte interesant, nu știam acest lucru!“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Implicarea Japoniei în acest program de reabilitare seismică e de bun augur. Sper să reușim să fructificăm această implicare“, a spus ambasadorul Dranga.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Klaus Iohannis a mers în Japonia cu metroul spre Otopeni în dosar. Ambasadorul Ovidiu Dranga: A contat foarte mult/ Bogdan Chirieac: Veste excelentă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel