RCS&RDS, amendat pentru că a scos din grilă West TV, un post regional
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rcs-rds
rcs-rds

Operatorul de cablu RCS&RDS a fost amendat de CNA cu suma de 100.000 de lei pentru că a scos din grila de programe un post regional, West TV, nerespectând astfel principiul ”must carry”.

West TV reclamase RCS-RDS la CNA concomitent cu Antena 2, post scos la rândul său din grila operatorului de cablu în mai multe zone din țară.

”Întruniţi în şedinţă publică în data de 14.12.2011, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni:

· Amendă în cuantum de 100.000 de lei pentru S.C. RCS & RDS S.A. Consiliul a constatat că s-au încălcat prevederile art. 74 alin. 3 din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare (“Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”), precum şi principiul „must carry” reglementat de art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului, care precizează că „orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25 % din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”, se arată în comunicatul de presă a CNA.

West TV a fost înlocuit în reţeaua RCS&RDS din Arad cu televiziunea de ştiri România TV.

Prezenţi la CNA, reprezentanţii West TV au spus că televiziunea continuă să emită în alte zece judeţe, însă în Arad nu se mai vede deloc pentru că în respectiva zonă RCS&RDS deţine monopolul pe cablu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel